Leuke dingen in Den Haag – De Parels van Bezuidenhout & Home Made Market Prinsestraat

Sinds een paar jaar ben ik er bewust mee bezig om mijn leven steeds een beetje groener en gelukkiger te maken, al zat het er al vroeg in. In groep 8 schreef ik een groot werkstuk over Greenpeace en op mijn 13e besloot ik vegetariër te worden. Mijn moeder ging ervan uit dat laatste dat een fase was, maar 20 jaar later eet ik nog steeds geen vlees en kan ik me ook niet meer voorstellen dat dat ooit anders zal zijn. Ik was dus al jong bezig met groen zijn en het maken van bewuste keuzes hierin. Ondertussen is er natuurlijk veel veranderd. Ik ben al lang geen eigenwijze puber meer en ik werk inmiddels voor een bedrijf waar Greenpeace nog wel een paar appeltjes mee te schillen heeft. Toch ontdek ik steeds weer dat ik me gelukkig voel bij groen. Ik eet bij voorkeur biologisch, maak dingen liever zelf dan dat ik ze koop in de supermarkt en ik denk na over mijn invloed op de wereld. En ik begin ook te merken dat ik het leuk vind om dit te delen met andere mensen.

Na lang twijfelen heb ik dus besloten om een blog te beginnen over mijn kleine stapjes richting het Grote Groene Geluk. En waar schrijf ik dan mijn allereerste blogpost over? Over de leuke groene dingen die ik afgelopen weekend heb gedaan!

De Parels van Bezuidenhout

IMG_6265   image1-2

Op zaterdag 6 juni werd voor de 7e keer de Parels van Bezuidenhout georganiseerd in de wijk waar ik woon in Den Haag, waarbij mensen thuis of op locatie hun bijzondere passie, hobby of verzameling laten zien. Ik woon al 6 jaar in Bezuidenhout, maar was nog steeds niet wezen kijken. Dit jaar heb ik toch het programma maar eens goed bekeken en tussen alle wijkgenoten die hun atelier openstelden en hun kunstwerken lieten zien, werd in het programma ook iets vermeld wat ik niet echt had verwacht: drie volkstuinen. De eerste tuin, de Groene Schenk, bleek een waar paradijsje aan het water met bijenkolonies en gezellige houten huisjes, waar ook verschillende kunstenaars hun werk in de ecologische tuinen hadden verwerkt. Na een kopje thee in de zon liep ik door naar de naastgelegen Natuurtuin. Daar sprak ik met nog een imker, kocht ik een potje natuurzuivere honing (in verband met de timing van landgoed Clingendael en niet van de locale bijtjes, maar dat mag de pret niet drukken) en kreeg ik twee nieuwe plantjes mee voor op het balkon: tomaat en citroenmelisse.

Home Made Market Prinsestraat 

image4   image7

Zondag 7 juni ging ik naar de Home Made Market op de Prinsestraat in het centrum van Den Haag. Ik moet toegeven dat ik vooral geïnteresseerd was in al het lekkere verse eten dat daar aangeboden werd, maar er werden ook leuke spulletjes verkocht. Ik vond bijvoorbeeld de boekenkasten gemaakt van oude wijnkistjes erg mooi. Creatief en simpel, een slimme manier van recyclen, maar vooral ook heel mooi. Maar goed, het eten. De huisgemaakte taartjes van Charly’s All is Fair waren echt superlekker. Na het proeven van de eerste kon ik het niet laten om ook nog een Zorgeloos Zoet taartje mee te nemen voor thuis. Verder werd ik ook erg blij van de Vietnamese spring rolls die ik heb gekocht bij de Banh Mi Girls. Rijstvellen gevuld met avocado en mango (blijkbaar een goddelijke combinatie), geserveerd met een pindasausje. Vegan, glutenvrij en vooral erg lekker. Ik denk dat ik binnenkort maar eens ga proberen om hier mijn eigen versie van te maken!

12 gedachtes over “Leuke dingen in Den Haag – De Parels van Bezuidenhout & Home Made Market Prinsestraat

  1. Henk zegt:

    Wat een leuke blog.! Heel informatief. Weer iets ontdekt. Bedankt voor het delen van je ervaringen. Ik ga zelf ook binnenkort eens kijken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s