Lekker eten in Den Haag – BitterSweetz

Soms ontdek je een tentje waarvan je denkt, hier ga ik vaker heen! BitterSweetz is voor mij absoluut zo’n ontdekking. Ik ben er nu twee keer geweest. De eerste keer gewoon voor de gezelligheid met een vriendin en afgelopen weekend specifiek omdat ik er een blogpost over wou schrijven. Ik vond het er absoluut weer net zo lekker, sfeervol en gastvrij als de eerste keer!

BitterSweetz ligt in De Oude Molstraat — zo’n leuk oud klein straatje in het centrum van Den Haag — en is begin dit jaar geopend door Susanne. Het is overduidelijk dat ze vol enthousiasme in haar zaak staat. Dat enthousiasme werkt, voor mij in ieder geval, erg aanstekelijk.

FullSizeRender   FullSizeRender_3

De meeste gerechten op de kaart zijn glutenvrij en lactosevrij, erg fijn voor mensen met allergieën. Het versgebakken glutenvrije brood is erg lekker en te bestellen met uiteenlopend lekker beleg. Zo heb ik de vorige keer gekozen voor het vegan broodje met avocado en gegrilde groenten. Maar ook voor de niet vegetariërs is er volop keus uit vlees- en visbeleg. Voor elk wat wils dus! Vandaag ging ik voor de quinoasalade (ook vegan). Normaal wordt die geserveerd met zwarte olijven, maar daar ben ik niet zo dol op, dus heb ik groene gekregen en ook bij het tafeltje naast mij kon er zonder probleem een ingrediënt vervangen worden. Fijn zulke flexibiliteit!

FullSizeRender_2   FullSizeRender_1

Na de salade moest ik ook echt nog een taartje eten. Dit keer werd het de superlekkere aarbei-kokostaart. Alle taartjes op de kaart worden door Susanne zelf gebakken en zijn ook allemaal lactose- en glutenvrij en worden gezoet met dadels, appelstroop of ahornsiroop. Geen geraffineerde suikers dus! Ongeveer de helft van de taartjes is vegan. Ik heb ’m zelf nog niet geprobeerd, maar ik heb al meer mensen gehoord over de vegan Znickerz. Die schijnt veel lekkerder te zijn dan het origineel, en dat geloof ik graag. Bij mijn taartje dronk ik vandaag een flesje Elixia, een met agavesiroop gezoete frisdrank. Nou ben ik normaal niet zo’n frisdrankfan eigenlijk, maar dit was lekker fris en niet zo zoet en paste perfect bij m’n taartje.

FullSizeRender_4

Naast het lekkere eten moet ik ook echt het fantastische retro/vintage interieur nog even noemen. Mooie pastelkleuren op de muur, leuke verschillende oude stoelen en tafeltjes en fantastisch oud servies. Zie bijvoorbeeld het glaasje bij mijn frisdrank en het vorkje bij de taart. Deze vorkjes zijn niet alleen heel leuk, maar ook met opzet heel klein, zodat je veel langer van je taartje kunt genieten. Je merkt gewoon dat over alle details is nagedacht waardoor BitterSweetz een hele fijne plek is om te zitten. Ik zal dat zeker nog vaak doen!

2 gedachtes over “Lekker eten in Den Haag – BitterSweetz

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s