Recepten – Eenvoudige guacamole

Ik ben echt dol op avocado’s. Ze zijn lekker en ook nog eens heel gezond. Avocado’s zijn bijvoorbeeld een goede bron voor het binnenkrijgen van gezonde vetten (een goed alternatief als je net als ik geen vis eet). Ik eet denk ik gemiddeld wel zo’n 3 of 4 avocado’s per week. Ik doe ze door salades, door smoothies en maak er vooral vaak guacamole van. Naast hummus is guacamole toch wel echt mijn favoriete dip. Die twee zijn samen ook erg lekker trouwens, dus maak ook een portie hummus volgens dit recept, en serveer de twee dips samen voor een heerlijke combinatie!

De meeste recepten voor guacamole hebben meer ingrediënten dan mijn recept hieronder, maar ik maak het eigenlijk altijd zo, zo puur mogelijk, zodat je de avocado nog echt proeft. Deze guacamole is eigenlijk niet meer dan geprakte avocado’s met een paar kleine toevoegingen voor de smaak. Het citroensap gaat bovendien het bruin worden van de avocado tegen, zodat het er ook nog lekker uit blijft zien. Simpel, snel en lekker!

Recept

FullSizeRender_2   FullSizeRender_3

Je hebt nodig:

  • Twee rijpe avocado’s
  • Twee eetlepels vers citroensap
  • Een teentje knoflook
  • Zout en peper

Snij de avocado’s doormidden, schep het vruchtvlees eruit met een lepel en doe dit in een diep bord. Prak de avocado’s met een vork tot alles fijn is (wat kleine stukjes mogen wel blijven zitten, dat geeft een beetje structuur aan de guacamole). Het is belangrijk dat de avocado’s goed rijp zijn, anders zijn ze niet zacht genoeg om te prakken. Pers het teentje knoflook uit en doe dit samen met het citroensap bij de geprakte avocado en voeg een beetje zout en ietsje meer peper toe. Roer alles goed door en proef of de guacamole zo goed op smaak is.

FullSizeRender_1   FullSizeRender

Serveer de guacamole als dip bij rauwkost of tortillachips, gebruik het als broodbeleg of als dressing voor een salade, of serveer het als sausje bij bijvoorbeeld gebakken (zoete) aardappels. Ik vind guacamole echt lekker bij alles, maar ik denk dat ik het toch het liefst eet bij knapperige gebakken aardappels uit de oven. Veel lekkerder dan mayonaise!

5 gedachtes over “Recepten – Eenvoudige guacamole

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s