Leuke dingen – Vegan Summer Camp

De afgelopen week ben ik op het Vegan Summer Camp in het zuid-westen van Frankrijk geweest. Heerlijk even een weekje weg en niks hoeven. Behalve genieten van het lekkere eten dat twee keer per dag voor ons klaar stond, met een boekje in de hangmat en af en toe een yogalesje in het bos. Ik kan met niet meer zo goed herinneren waar ik het precies vond, maar ongeveer een half jaar geleden zag ik het Vegan Summer Camp ergens op Facebook voorbij komen en ik dacht meteen, daar wil ik heen! Het waren natuurlijk vooral de foto’s van het eten die me aanspraken en het feit dat er zo veel mogelijk gewerkt wordt met verse lokale seizoensproducten. Zo wordt bijvoorbeeld zelfs de tofu lokaal gemaakt.

FullSizeRender_4   FullSizeRender_2 kopie 2

Het eten op het kamp was ook echt net zo lekker als ik had verwacht. Van 9 tot 11 uur ’s ochtends was er een uitgebreid ontbijtbuffet met verschillende soorten pap (havermout, rijst, polenta), muesli, misosoep, brood, veel soorten beleg, en vooral veel vers fruit en groente. Ik gooide de meeste ochtenden van alles door elkaar in een bakje: twee soorten pap, muesli, fruitsalade en wat gezoete pindakaas erbovenop. Heerlijk! Bij het ontbijt kon je ook broodjes maken voor de lunch. Mijn absolute favoriete beleg van de week was een tahinspread met miso met veel geraspte wortel en plakjes komkommer erop. Dat ga ik zeker thuis ook nog wel eens maken! Net als de tofucrème en de met tofucrème (in plaats van ei en melk) gemaakte wentelteefjes. Ik krijg al honger als ik hierover schrijf!

FullSizeRender kopie   FullSizeRender_1 kopie

Bij het avondeten was de variatie zelfs nog groter. Heerlijk zo’n groot bord vol met allemaal verschillende dingen. We hebben tijdens de week uiteenlopende dingen gegeten als hachee met seitan, sushi, risotto, aardappelsalade, pasta, tempura en verder natuurlijk heel veel soorten verse groentes en salades. Wat me ook opviel was dat er heel creatief werd omgegaan met eten dat over was. Vaak waren de restjes zo verwerkt dat ze de dag erna nog lekkerder waren! Zo vond ik de burger gemaakt van rijst en linzen van de avond ervoor echt verassend lekker.

FullSizeRender   FullSizeRender_2

Twee keer per dag werd er in het bos bij de camping een yogales gegeven. Het was voor het eerst dat ik buiten yoga deed en ik vond het een bijzondere ervaring. Als je op je rug ligt en boven je blauwe lucht en hoge bomen ziet in plaats van een wit plafond geeft dat toch een heel ander gevoel! Naast de yogalessen werden er ook surflessen aangeboden. De regio waar het kamp wordt gehouden staat absoluut bekend als surfregio. Nou ben ik zelf geen surfer, dus ik heb daar niet aan meegedaan, maar veel andere mensen kwamen ook vooral voor het surfen naar het Vegan Summer Camp.

FullSizeRender_3 kopie   FullSizeRender_2 kopie

De week was om voordat ik het door had omdat er zoveel te doen was op het kamp en in de omgeving. Ik heb bijvoorbeeld heerlijk hardgelopen door de bossen en de markt met streekproducten vlakbij de camping is ook echt een aanrader. Ik heb denk ik nog nooit zulke grote tomaten gezien! Ook heb ik op het kamp veel inspiratie opgedaan voor nieuwe recepten. Ik denk dat ik maar eens ga beginnen met sushi, naar aanleiding van de kookworkshop die door de koks van het kamp werd gegeven.

FullSizeRender-4   FullSizeRender kopie 2

6 gedachtes over “Leuke dingen – Vegan Summer Camp

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s