Lekker eten in Den Haag – Superlekkere koekjes van de Healthy Cookies Store

Update februari 2017: de Healthy Cookie Store is helaas alweer een hele tijd gesloten.

Er komen in Den Haag steeds meer leuke kleine zaakjes bij. Zo zag ik een paar weken geleden ineens overal de Healthy Cookies Store voorbij komen en werd ik door meerdere mensen getipt met de vraag of dit niks voor mij was. Ik hou wel van gezonde koekjes, dus ik ben vanmorgen maar even gaan kijken en heb een doos koekjes gekocht. En ik vind ze heerlijk!

De Healthy Cookies Store zit op de Bleijenburg, tussen Centraal Station en het Plein. De koekjes zijn biologisch, vegan, glutenvrij en zonder suiker, zout, gist, palmolie of andere kunstmatige ingrediënten. Blijft er dan nog wel wat over om lekkere koekjes van te bakken? Nou blijkbaar wel! Er staan 17 verschillende koekjes met de mooiste namen op het menu en elke dag liggen daar 7 of 8 soorten van in de winkel. Ik heb de Coco Maharaja — met kokos, gojibessen en rozijnen — en de Bounty — met kokos, pure chocola en lijnzaad — uitgekozen om te proberen.

FullSizeRender   FullSizeRender_3

Toen ik de winkel binnenkwam waren deze twee soorten op, maar werden ze net opnieuw gebakken. Ik moest toch nog de stad in, dus geen probleem. Een half uurtje later kon ik de nog warme versgebakken koekjes komen halen. Het rook echt te lekker in de winkel, dus ik kreeg meteen trek. Thuis moest ik er natuurlijk eerst nog foto’s van maken, dus ik moest nog even geduldig wachten met proeven. Maar ik heb ze net geprobeerd, en echt ze zijn superlekker!

FullSizeRender_4   FullSizeRender_1

Nou bak ik dingen als koekjes graag zelf, gewoon omdat ik het leuk vind om ze zelf te maken en omdat je er dan precies in kunt stoppen wat je wil, maar soms is het ook wel heel fijn om zelf even geen moeite te hoeven doen en gewoon heerlijke verse koekjes te kunnen kopen waarvan je weet dat er niks ongezonds in zit. Er komen vast nog genoeg momenten dat ik in de stad loop en zin heb in wat lekkers. Dan ga ik zeker nog meer van deze lekkere koekjes uitproberen. Misschien hebben ze dan wel de Sunrise, of de D’amore, of de Rosie’s Kiss!

FullSizeRender_2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s