Leuke dingen in Den Haag – Rrrollend Den Haag & book dinner Vegadutchie

In mijn allereerste blog vertelde ik over de leuke dingen die ik het weekend ervoor had gedaan in Den Haag en het is nu weer de hoogste tijd voor een blog in de categorie leuke dingen! Zo heb ik afgelopen donderdag heerlijk gegeten op het book dinner van Vegadutchie en ben ik zaterdagmiddag gaan kijken op het foodtruckfestival Rrrollend Den Haag. Je ziet het, het gaat weer eens vooral over eten!

Rrrollend Den Haag op het Lange Voorhout

Foodtrucks zijn opeens helemaal hip. Je ziet ze bij allerlei evenementen, er is zelfs een tv-programma over en er worden overal foodtruckfestivals georganiseerd. Een paar weken geleden was er in Den Haag al het foodtruckfestival Trek, in het Westbroekpark. Ik was helaas druk dat weekend, dus ben dit jaar niet geweest, maar volgend jaar wil ik daar zeker even gaan kijken! Gelukkig kon ik afgelopen weekend in de herkansing bij Rrrollend op het Lange Voorhout.

FullSizeRender_1 kopie   FullSizeRender_4

Het was mooi weer en het zag er heel gezellig uit met alle foodtrucks (en allerlei andere mogelijke vormen van kraampjes, van auto’s tot gigantische pannen waaruit werd verkocht), lampjes en overal tafeltjes met etende mensen. Ik moet wel zeggen dat het gemiddelde eten dat werd aangeboden mij niet heel erg aansprak. Het was vooral vlees, vlees en nog meer vlees. Maar, als je een beetje je best deed, waren er wel een paar hele lekkere vega dingen te vinden! Zo heb ik een heerlijke zeewierkroket gehad van Hieper de pieper (ik lees net op hun site dat ze bezig zijn hun foodtruck zo aan te passen dat ze op hun eigen gebruikte frituurvet kunnen gaan rijden, kijk dat vind ik leuk!) en was er de truck van Healthy Foodiez met biologisch vers fruit en sappen, maar ik was absoluut het enthousiast over de huisgemaakte falafel met tomatenchutney van Opgerold. De jongen in die truck, of caravan was het eigenlijk, vertelde dat hij nog tot diep in de nacht met zijn vriendin falafels had staan maken en ook de chutney hadden ze zelf gemaakt. De liefde en het harde werk die ze erin hadden gestopt proefde ik zeker terug!

FullSizeRender_3   FullSizeRender_2 kopie

Book dinner Vegadutchie bij Baklust

Donderdagavond was ik weer eens in Baklust (waar ik eerder ook al was voor de proeverij van de vegan kaasjes van Charly’s All is Fair), dit keer voor het book dinner van Vegadutchie. Vegadutchie is een van de eerste blogs die ik ben gaan volgen toen ik meer in gezond lekker eten geïnteresseerd raakte en ik heb daar veel lekkere recepten vandaan gehaald. Jolijn van Vegadutchie organiseert ook regelmatig evenementen, zo ben ik begin dit jaar al eens bij haar thuis geweest voor een kookworkshop, waaronder nu dus book dinners ter promotie van haar nieuwe kookboek dat net uit is. Bij deze diners worden drie vegan, glutenvrije en suikervrije gerechten uit het boek geserveerd. Als voorgerecht hadden we soep van doperwten, broccoli en kokos, als hoofdgerecht een amarantburger en als toetje een stukje raw limoentaart met daarop een stukje raw chocola met zeezout en chilipeper. Het was allemaal erg lekker, maar het nagerecht overtrof echt alles. Op de een of andere manier werkte de combinatie van de verschillende smaken heel erg goed. Ik heb het kookboek van Vegadutchie natuurlijk in huis, dus ik moet echt een keer gaan proberen of ik dat zelf ook net zo lekker kan maken!

FullSizeRender   FullSizeRender_1   FullSizeRender_2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s