Leuke dingen in Den Haag – Tibetaanse yoga in het Namasté Café

Ik woon al bijna 10 jaar in Den Haag, maar ontdek nog steeds weer allemaal leuke plekjes die ik nog niet kende. Zo ben ik nog helemaal niet zo vaak in het Zeeheldenkwartier geweest, terwijl daar ontzettend veel leuke niet zo standaard winkels, cafés en restaurantjes zitten. Een van de bijzondere plekjes daar, het Namasté Café op het Prins Hendrikplein, had ik al een hele tijd op mijn lijstje staan om eens te bezoeken en vorig weekend was het dan eindelijk zo ver. Ik had me opgegeven voor een les Tibetaanse yoga met daarna een yogabrunch.

FullSizeRender_3   FullSizeRender_2

Nou hou ik helemaal niet zo van vroeg opstaan, en zeker niet in het weekend, maar de dag beginnen met yoga is wel heel erg fijn, dus af en toe moet ik dat er maar voor over hebben! Toen ik nog een beetje slaperig het Namasté Café binnenkwam voelde de sfeer binnen meteen heen fijn. De stijl en de kleuren zijn tot in de kleinste details doorgevoerd en ondanks dat er veel kleur is gebruikt en er echt heel veel dingen te zien zijn, straalt het café rust en warmte uit. Of zal ik het zen noemen om in de juiste sferen te blijven? Heel prettig in ieder geval. Het lijkt me echt een plek waar je een halve dag met kopjes thee en een boek op de loungebanken aan de voorkant kunt hangen, of met mooi weer juist in de fijne binnentuin achter het café.

De les Tibetaanse yoga vond plaats in de workshopruimte, waar regelmatig allerlei workshops en lezingen worden gehouden. Van yoga tot handlezen en van Indiase hoofdmassage tot astrologie. Daarnaast fungeert het café ook als winkel. Je kunt er een kleurige collectie Indiase kleding en accessoires vinden, maar ook bijvoorbeeld een heerlijk ruikende bodyscrub en Ayurvedische thee. En dan misschien nog wel het belangrijkste, je kunt er op afspraak terecht voor massages. Oh, en het blijft natuurlijk een café, dus je kunt er ook nog lekkere dingen eten en drinken. Veel van de producten op de kaart komen van kleine lokale ondernemers en ik zie net op de site dat het elke vrijdag Vegan Friday is met huisgemaakte vegan saucijzenbroodjes!

FullSizeRender_1   FullSizeRender

Het Namasté Café is veel meer dan een café, het is een heerlijke fijne plek waar je je even in andere sferen kunt wanen. De Indiase hoofdmassages door Ira schijnen geweldig te zijn, dus daar ga ik zeker nog een keer voor terug. Dan kan ik meteen nog meer van de buurt gaan ontdekken, want ik keek net even op de site van het Zeeheldenwartier, en heb nu alweer tig andere winkeltjes en restaurants gezien waar ik ook graag een keer heen wil!

2 gedachtes over “Leuke dingen in Den Haag – Tibetaanse yoga in het Namasté Café

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s