Recepten – Apple blueberry crumble

Ik kan niet zo goed kiezen of deze apple blueberry crumble nou een lekker warm fruitig ontbijtje is, perfect voor een koude ochtend in het weekend, of juist een heerlijk dessert. En waarom zou ik ook kiezen? Deze crumble is gewoon heel lekker en doet het prima als ontbijt en ook als toetje, en eigenlijk ook als snack op elk ander moment van de dag! Voor een nog luxer dessert combineert de crumble heel lekker met zelfgemaakt bananenijs met limoen en kokos

Je kunt de crumble natuurlijk ook met een andere combinatie van fruit maken. Ik vind de smaken van appel en blauwe bessen samen echt heel lekker, maar ik heb ook al allerlei andere ideeën in m’n hoofd. Perzik en framboos bijvoorbeeld, of peer en braam. Heerlijk. Ik moet maar snel nog weer een crumble maken, het is zo weinig werk!

Recept

FullSizeRender   FullSizeRender_1

Je hebt nodig:

  • 1 appel
  • 50 gram blauwe bessen
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels maple syrup
  • 4 eetlepels havervlokken
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • 1 eetlepel pompoenpitten

Snij de appel in kleine stukjes met de schil er nog aan. Doe de stukjes in een ovenschaaltje, samen met de blauwe bessen. Smelt de kokosolie en doe dit samen met de overige ingrediënten in een apart schaaltje. Roer even goed door en schep het mengsel daarna over het fruit (en vergeet niet om daarna de lepel af te likken, dat is echt te lekker!). Bak de crumble 30 minuten in de oven op 175 graden. Zo simpel is het!

FullSizeRender_3

5 gedachtes over “Recepten – Apple blueberry crumble

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s