Groener leven – Natuurlijke(re) gezichtsverzorging & review Ringana

Naast gezonder en vooral puurder eten en in kleine stapjes de onnodige chemicaliën uit het huishouden bannen (door bijvoorbeeld zelf wasmiddel te maken), ben ik de laatste tijd ook aan het nadenken over wat er in de producten zit die ik op m’n huid smeer en wat daar beter aan zou kunnen. Vooral voor m’n gezicht ben ik op zoek naar een alternatief, omdat die huid bij mij het gevoeligst is voor wat ik erop smeer en dit natuurlijk ook nog het zichtbaarste deel van je huid is voor andere mensen. Dus als ik een natuurlijkere manier zou kunnen vinden om mijn gezicht te reinigen en verzorgen, waardoor m’n huid er stralender en gezonder uitziet, ben ik blij.

Het probleem bij mijn zoektocht naar natuurlijkere gezichtsverzorging is in ieder geval niet dat er niet genoeg opties zijn! Het is eerder dat er zoveel opties zijn, dat ik niet weet waar ik moet beginnen. Zo zijn er mensen die ervan overtuigd zijn dat je vooral géén producten op je gezicht moet gebruiken. Geen dagcrèmes, geen reinigingsproducten, niks. Gewoon wassen met water, en that’s it. Nou vind ik dat theoretisch gezien een erg prettige oplossing, het kost niks, en natuurlijker kan het niet, je laat je huid immers zichzelf reguleren. Maar het probleem dat ik hiermee heb, is dat mijn gezicht na het douchen nogal droog en naar aanvoelt. Een van de eerste dingen die ik doe als ik uit de douche kom is naar m’n dagcrème grijpen, omdat dit droge gevoel niet erg prettig is. Ik geloof wel dat dat na een tijd over kan gaan, omdat je huid dan zichzelf weer kan verzorgen, maar voorlopig zie ik het nog niet helemaal zitten om dit te proberen.

Een andere optie die ik erg interessant vind, is natuurlijke producten gebruiken als cosmetica, dingen die je in principe ook kunt eten. Zo heb ik een tijdje extra virgin olijfolie gebruikt op mijn benen in plaats van een bodymilk. Vooral als je na het douchen een klein beetje hiervan op je nog natte huid smeert, voelt het daarna heerlijk zacht. Ik weet eigenlijk niet waarom ik daar weer mee ben gestopt (anders dan dat de olijfolie die ik ervoor gebruikte op was, maar dat is natuurlijk niet echt een goede reden), dus ik denk dat ik daar maar weer mee ga beginnen! De gedachte dat je geen dingen op je huid moet smeren die je niet kunt eten spreekt mij wel aan. Want waarom zou je dat eigenlijk doen als het niet hoeft? Er zijn online allerlei simpele recepten te vinden voor bijvoorbeeld gezichtsmaskers met avocado, komkommer, banaan of honing. Maar voor dagelijkse verzorging heb ik nog niet echt iets gevonden waar ik heel enthousiast van word. Veel mensen zweren bij het gebruiken van kokosolie op hun gezicht, zowel als make-up remover als als dagcrème. Ik heb dit wel eens geprobeerd, maar nooit langer dan een paar dagen volgehouden omdat ik niet helemaal tevreden was over hoe m’n huid daar op reageerde.

FullSizeRender_1

Als derde alternatief zijn er allerlei merken die natuurlijke(re) gezichtsverzorging verkopen. Door mijn gevoelige huid die echt op ongeveer alles reageert, heb ik al een hele lijst aan hypo-allergene en mildere producten en merken geprobeerd, maar heb ik nog niks kunnen vinden waar ik niet na een tijdje toch op reageer. Vaak lijkt iets in het begin goed te gaan, maar krijg ik er later toch last van. Nou heb ik inmiddels wel ontdekt dat de huid van m’n gezicht ook zeker reageert op wat ik eet en drink en denk ik dat ik in het verleden (toen ik nog niet wist dat ik niet goed tegen sulfiet en andere conserveermiddelen kan, wat echt ongeveer in al het bewerkte eten in de supermarkt zit) reacties op voeding heb toegeschreven aan de dagcrème die ik op dat moment gebruikte, waardoor ik waarschijnlijk ook ben gestopt met dingen waar mijn huid wel tegen kon. In ieder geval zie ik als gevolg daarvan, en door de grote hoeveelheid merken en producten die te koop zijn, door de bomen het bos niet meer en weet ik niet meer zo goed wat ik nu weer moet gaan proberen. Dan is het helemaal niet vervelend als je even niet zelf hoeft te kiezen en een proefpakketje natuurlijke gezichtsverzorging opgestuurd krijgt om te reviewen.

Het pakketje dat ik heb ontvangen is om precies te zijn kennismakingsset 2 (voor de normale en gemengde huid) van de Refresh-lijn van Ringana en bestaat uit een reinigingsmelk, een lotion, een hydroserum en een crème. De producten van dit Oostenrijkse merk zijn gemaakt van verse natuurlijke ingrediënten en zijn om die reden alleen online te bestellen en niet in de winkel te koop, omdat ze dus geen conserveermiddelen bevatten en daardoor minder lang houdbaar zijn. Ik gebruik het setje nu ongeveer 3 weken en de flesjes zijn nog niet leeg, dus als je er een beetje zuinig mee bent, kun je er denk ik wel een maand mee doen. De producten ruiken lekker (vooral de tonic) en voelen heel fijn licht aan op je huid. In de eerste week had ik ook echt het idee dat mijn gezicht er beter uitzag en voelde, maar nu begin ik toch weer meer last van m’n huid te krijgen en vermoed ik dat ik op iets in de producten reageer (al weet ik dat natuurlijk nooit zeker, het kan bijvoorbeeld ook iets zijn dat ik heb gegeten). Nou zitten er geen nare chemicaliën in, dus dat kan het niet zijn. Maar ook op natuurlijke ingrediënten kun je overgevoelig reageren helaas. Voor mij persoonlijk is dit dus niet de oplossing waar ik op had gehoopt, maar los daarvan denk ik dat zo’n kennismakingssetje van Ringana zeker de moeite waard is om eens te proberen voor andere mensen die op zoek zijn naar natuurlijke(re) gezichtsverzorging.

Ikzelf blijf in ieder geval gewoon verder zoeken. Mocht iemand dus een goeie tip voor me hebben voor wat ik echt eens moet proberen, dan hoor ik het heel graag!

3 gedachtes over “Groener leven – Natuurlijke(re) gezichtsverzorging & review Ringana

 1. Guus Dirk zegt:

  Ha Sanne,

  Ik haal veel natuurlijke verzorgingsproducten bij de DM ( drogisterijketen) in Duitsland. Het heet Alverde. Deze natuurlijke producten komen vaak heel goed uit de OKO-test en zijn beslist niet duur. Vaak maar enkele euro’s per artikel. Van shampoo tot crèmes. Nu snap ik dat je niet vaak in Duitsland komt maar ik heb begrepen dat het nichtje van Floor in Nijmegen woont en die zou best wat op kunnen sturen als je dat wil. Ze schijnt aardig te zijn! 😜

  Hartelijke groet,

  Gerien

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s