Lekker eten in Den Haag – Fine Fresh Food

Update februari 2017: Fine Fresh Food is tijdelijk gesloten, op zoek naar een nieuwe locatie. Zodra ze weer open zijn en het nieuwe adres bekend is, zal ik dit artikel weer updaten.

Op onverwachte momenten ontdek je ineens weer een fantastisch nieuw plekje in het centrum van Den Haag. Of nou ja nieuw, het zit er al een aantal jaar, maar voor mij persoonlijk wel nieuw. En toch ook wel gek dat ik er nog nooit was geweest, want een plek om lekker, vers, biologisch en gezond te lunchen midden in het centrum van Den Haag, in een zijstraat van het Plein nota bene dus je hoeft er echt niet ver voor te lopen als je aan het winkelen bent, daar ben ik vaak genoeg naar op zoek geweest. En in Fine Fresh Food – the Green Restaurant, heb ik dat absoluut gevonden!

Ik kwam bij Fine Fresh Food terecht op een van de avonden van de Food Academy georganiseerd door YoungTheHague, een reeks van vier colleges over eten en duurzaamheid. Op vier verschillende locaties in en om Den Haag (vorige week zaten we bij een biologische boerderij in Delfgauw te eten tussen de koeien) werd steeds een ander thema besproken rond dit onderwerp. Morgenavond is het laatste college uit de reeks, in een kas in Monster, met als cateraar de Vegetarische Slager. Ik ben heel benieuwd! Ik wist van tevoren niet zo heel goed wat ik precies moest verwachten van de Food Academy, maar ik heb veel interessante presentaties gehoord, lekker gegeten, leuke mensen leren kennen die hetzelfde over eten denken als ik, en dus ook nog een geweldig nieuw restaurant ontdekt!

FullSizeRender_3   FullSizeRender

Op de tweede avond, met als thema “Weet wat je eet”, over de relatie tussen voedsel, gezondheid en duurzaamheid, zaten we namelijk heel toepasselijk bij Fine Fresh Food. Als het eten ergens gezond en duurzaam is, is het daar wel. Eigenaar Gert Verdonk vertelde aan het begin van die avond enthousiast over hoe alles in het restaurant biologisch is en hoe ze ernaar streven op allerlei fronten zo milieuvriendelijk mogelijk te zijn. Van de zuinige lampen aan het plafond, tot het gebruiken van lokale leveranciers. Een mooi voorbeeld van dat laatste zagen bij het toetje van het volledige vegan diner dat we die avond voorgezet kregen, een brownie met rode en gele frambozen uit Den Haag. De superlekker brownie was overigens glutenvrij, suikervrij en vegan, en werd om mij heen ook zeker gewaardeerd door mensen die het absoluut niet gewend zijn om glutenvrij, suikervrij of vegan te eten!

FullSizeRender_1   FullSizeRender_2

Vandaag heb ik bij Fine Fresh Food geluncht, want ik was na die avond toch wel echt heel benieuwd wat ze nog meer te bieden hadden. De frambozen uit het Eetbaar Park kwamen net weer terug in de slow juice van de dag, samen met appel, wortel, biet, kurkuma en zwarte peper. Niet een alledaagse combinatie, maar echt heel erg lekker! Door de kurkuma en de peper had het iets verwarmends, wat toch best bijzonder is voor een koud sapje. Verder had ik een boterham met hummus, en als ik boterham zeg, dan bedoel ik ook echt een flinke boterham, met brood zoals brood bedoeld is. Heerlijk! En ondanks dat dat best vullend was, heb ik me door Gert laten overhalen om als toetje een raw, vegan, glutenvrije en suikervrije appeltaart te proberen. Goddelijk!

Fine Fresh Food is wat mij betreft voor iedereen een aanrader. Op de kaart staan veel lekkere vegan en vegetarische gerechten, maar ook gerechten met vlees of vis, er zijn veel glutenvrije opties, en alles is biologisch en duurzaam. Wat mij betreft worden alle restaurants zo!

2 gedachtes over “Lekker eten in Den Haag – Fine Fresh Food

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s