Leuke dingen – Lekker eten in Berlijn

Vorige week was ik een paar dagen in Berlijn. Dit was voor mij de tweede keer dat ik er was, maar ik zou er graag nog veel vaker heen. Berlijn heeft een fijne sfeer, er is altijd van alles te beleven en wat ik zelf vooral erg prettig vind, is dat ze er heel erg vooruitstrevend zijn qua biologisch, gezond en vegan eten. Ik heb me dus prima vermaakt en heb vooral heel erg lekker gegeten. En omdat het zo ontzettend koud was (de laatste dag zelfs -11 graden), heb ik ook veel nieuwe lekkere warme drankjes ontdekt.

Zo hadden ze op oudejaarsavond bij alle kraampjes waar glühwein werd verkocht ook iets wat ”Kinderpunsch” werd genoemd en eigenlijk gewoon warme appelsap was (met denk ik wat kaneel en citrus). Dat was verrassend lekker en iets wat ik zelf ook wel eens wil gaan maken. Verder hadden de meeste bio-restaurants een aantal verschillende lattes zonder koffie op de kaart staan, zoals een kurkuma latte en een matcha latte. Ik heb deze allebei geprobeerd en de matcha latte is absoluut mijn favoriet (zie de foto hieronder). Matcha is een poeder van groene thee, waardoor het drankje een mooie groene kleur heeft. Totdat dit ook hier in Nederland op menukaarten verschijnt (dat zal vast, want het is echt überhip in Berlijn), ga ik maar op zoek naar matchapoeder om zelf m’n lattes maken!

Maar naast deze drankjes heb ik in Berlijn dus ook echt superlekker gegeten. Ik had van tevoren een aantal restaurantjes opgezocht waar ik heel graag heen wou, en dat was nog best lastig kiezen, want er zijn zo veel opties in Berlijn! Het restaurant waar ik toch wel het lekkerst heb gegeten vorige week is The Bowl. Dit is een clean eating restaurant op de Warschauer Strasse, waar alles vers, biologisch, vegan, glutenvrij en zonder geraffineerde suikers is. We zijn hier twee keer geweest, een keer voor avondeten en een keer voor ontbijt, en allebei de keren hebben we echt heerlijk gegeten! Ik had best een beetje keuzestress bij een menukaart met zo veel lekkere dingen, maar uiteindelijk heb ik gekozen voor de Mexican Bowl (de naam zegt het al, alles bij The Bowl wordt in een kom geserveerd) met geroosterde mais, rijst, bonen, guacamole, tomatensalsa en een salade. Overal zat echt superveel smaak aan. Normaal ben ik bijvoorbeeld helemaal niet zo heel erg fan van bonen, maar deze waren echt heel erg lekker. Als ontbijt had ik een Chia Bowl, een chiapudding met heel veel vers fruit en andere lekkere toppings. Ook zeker een aanrader!

FullSizeRender_4

Een extra goede reden om naar The Bowl te gaan, is dat je dan meteen naar Goodies en Veganz kunt, die op de verdieping eronder zitten. Veganz is een volledig vegan supermarkt. Op dit moment staat het dichtstbijzijnde filiaal hiervan in Essen (vanaf Den Haag wel een stukje rijden, maar vanaf het oosten van het land redelijk te doen voor een keertje), maar er gaan geruchten dat er een vestiging in Amsterdam op de planning staat. Ik hoop het! Goodies is een take-away met allerlei vegan drankjes, broodjes, wraps, koeken, cakes en andere lekkere dingen. Wij hebben een paar keer flink ingeslagen bij Goodies en Veganz. Vooral de raw bonbons van Goodies, echt heerlijk!

Een andere aanrader is Let it Be. Dat is een vegan crêperie en burgerbar in de Treptower Strasse met een hele gezellige retro-inrichting. Voor de crêpes moeten we nog een keer terug, die zagen er ook heel lekker uit, maar we konden de burgers echt niet weerstaan. Er staan vijf verschillende burgers op de kaart en wat ik erg fijn vond, is dat er met nummertjes op de kaart niet alleen is aangegeven welke allergenen er in elk gerecht zitten, maar ook in welke gerechten er bijvoorbeeld conserveermiddelen zitten. Ik heb dus kunnen kiezen voor een burger waar die niet inzaten, de huisgemaakte falafelburger met kurkumasaus.

Vlakbij Let it Be, in dezelfde straat, zagen we ook nog een vegan pizzeria, Sfizy Veg, maar die was helaas dicht op dat moment, dus daar hebben we niet kunnen eten. En zo zijn er nog zo veel restaurantjes in Berlijn die ik uit zou willen proberen! Voor meer tips voor hotspots kun je kijken op de site van De Groene Meisjes (daar heb ik de bovenstaande restaurants ook gevonden), die al heel vaak in Berlijn zijn geweest en over allerlei leuke plekjes hebben geschreven. Ik moet van de zomer als het warmer is maar weer terug naar Berlijn en ook zelf nog veel meer ontdekken!

14 gedachtes over “Leuke dingen – Lekker eten in Berlijn

  1. Franca zegt:

    Fijn dat je zo genoten hebt in Berlijn. En alle lekkere dingen die je beschrijft doen bij mij ook het water uit de mond lopen 😉 Ik ben alleen een keer in de winter in Berlijn geweest, maar wil ook graag in het voorjaar terug om de sfeer buiten op straat wat meer te ervaren. Dank voor je tips daarvoor!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s