Lekker eten – Vegetarisch restaurant Golden Temple in Amsterdam

Afgelopen vrijdag was een collega uit Londen in Amsterdam. We hadden afgesproken om samen wat te gaan eten, met een paar vrienden van haar en nog twee andere collega’s. De collega uit Londen was “on a serious clean-eating spree” dus ze vroeg of ik restaurant uit wou kiezen dat daar bij paste. Dat laat ik me natuurlijk geen twee keer zeggen! In Amsterdam is veel keuze op dat gebied, maar qua avondeten stond één restaurant al een hele tijd op nummer 1 op mijn lijstje om nog eens te proberen, vegetarisch restaurant Golden Temple in de Utrechtsestraat. Daar had ik al zo veel goeie dingen over gehoord, dus die moest het worden. 

FullSizeRender_5

Een paar weken geleden vroeg een vriendin van me trouwens ook of ik een restaurant dat ik leuk vond wou uitzoeken in Amsterdam, maar dan voor de lunch. Dat vond ik een veel lastigere keuze, want er zijn gewoon te veel opties. Uiteindelijk is het DopHert geworden, een gezellige plek waar we heerlijk hebben geluncht, maar ik heb nu wel heel erg zin in weer eens een weekendje Amsterdam om nog een paar tentjes af te gaan waar ik veel over heb gehoord maar nog niet ben geweest. In Den Haag is er al veel keuze aan gezonde/vega/bio restaurants, maar in Amsterdam is er echt nog veel meer! Maar goed, dat terzijde.

Ik was vooraf heel benieuwd wat alle niet vegetariërs die meegingen vrijdag ervan zouden vinden, maar volgens mij heeft iedereen heerlijk gegeten! De kaart van de Golden Temple is volledig vegetarisch, met veel vegan en ook glutenvrije opties. Er staan veel Indiase gerechten op de kaart en er zijn ook andere Aziatische invloeden te vinden, maar ook gerechten uit hele andere hoeken van de wereld (Mexicaanse gerechten, Egyptisch flatbread, pizza’s), dus er is veel keuze.

Als voorgerecht had ik gebakken tofu met Chinese groene thee. Erg lekker! Een van de anderen had het versgebakken volkoren flatbread met dipjes en dat was ook heerlijk. Als hoofdgerecht had ik de quinoasalade met zwarte rijst, zoete aardappel en granaatappel, naar recept van Yotam Ottolenghi. Ook de Flavours of India (op verzoek vegan en/of glutenvrij te krijgen) en de pizza (deze was met geitenkaas, maar er is ook een vegan pizza) op de foto’s hieronder zijn zeker aan te raden!

Op de dessertkaart staan onder andere drie raw vegan taarten zonder geraffineerde suiker. En voor de mensen die daar niet uit kunnen kiezen (zoals ik) is er ook de optie om van alledrie een klein stukje te nemen. Ik vond de variant met limoen absoluut het lekkerst, dus de volgende keer neem ik daar een heel stuk van! Want dat er een volgende keer komt dat ik hier ga eten weet ik wel zeker.

 

Een gedachte over “Lekker eten – Vegetarisch restaurant Golden Temple in Amsterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s