Recepten – Cruesli met appelsmaak en kokossnippers

Soms kom je op onverwachte manieren op een goed idee, zo ook met deze cruesli. Afgelopen zondag ging ik naar m’n zusje en wou ik wat lekkers meenemen. Aangezien mijn zusje ook helemaal op de gezondere toer is, werd ik heel enthousiast toen ik zaterdag op Facebook deze frambozen-kruimeltaart van Lisa Goes Vegan voorbij zag komen (echt een aanrader, heel lekker en helemaal niet moeilijk om te maken). Van de topping van de taart had ik blijkbaar te veel gemaakt, want ik hield daar nogal wat van over. En omdat ik niet van verspilling hou, heb ik dit de twee dagen erna als cruesli over m’n ontbijt gestrooid en dat was heerlijk! Ik heb dus wat geëxperimenteerd met ingrediënten en ben zo tot deze cruesli met appelsmaak en kokossnippers gekomen.

FullSizeRender

Ik vind deze cruesli echt superlekker met kokosyoghurt (absoluut mijn favoriete plantaardige yoghurt) en stukjes appel of peer, maar je kunt het ook over andere ontbijtjes strooien. Over een smoothie bowl, bananenijs, of als crunchy topping op havermoutpap bijvoorbeeld. Het onderstaande recept is notenvrij, maar vervang gerust de zonnebloem- en pompoenpitten door je favoriete fijngehakte noten (of gebruik zowel pitten als noten!) en het is ook lekker om na het bakken van de cruesli nog wat rozijntjes of ander gedroogd fruit toe te voegen.

Recept

Je hebt nodig:

  • 100 gram havermout
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 25 gram pompoenpitten
  • 20 gram kokossnippers
  • 4 eetlepels appelsap
  • 4 eetlepels kokosolie

FullSizeRender_1

Smelt de kokosolie. Doe de havermout, zonnebloempitten, pompoenpitten en de kokossnippers in een kom en meng de kokosolie en het appelsap er goed door. Schep het mengsel dan op een bakblik met bakpapier en bak het voor ongeveer 15 minuten op 150 graden in de oven tot het goudbruin is. Om ervoor te zorgen dat de cruesli goed knapperig wordt, is het belangrijk om niet een te dikke laag in een keer te bakken, dus als je bakblik niet heel groot is, bak het dan in meerdere ladingen. Hussel het tijdens het bakken een keer door, zodat het goed gelijkmatig bruin wordt, en hou je oven goed in de gaten, want het kan ineens hard gaan en aanbranden. Laat de cruesli na het bakken goed afkoelen en bewaar het daarna in een glazen pot met schroefdeksel of een andere luchtdichte verpakking.

7 gedachtes over “Recepten – Cruesli met appelsmaak en kokossnippers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s