Lekker eten in Den Haag – Vegetarisch restaurant Hagedis

Toen ik in december een blog schreef over restaurant Hortus zei ik al dat het hoog tijd werd dat ik weer eens bij Hagedis zou gaan eten, dus afgelopen weekend heb ik dat eindelijk gedaan. (Ik vroeg me net heel even af hoe het kon dat ik sinds december geen blogs meer heb geschreven over uit eten gaan, maar ik was even vergeten dat ik wel heb geschreven over restaurants in Amsterdam, Berlijn en Londen en Birmingham, dus zo slecht heb ik het dus toch blijkbaar niet!) Nu staat dus alleen Veggies on Fire nog op m’n lijstje van restaurants in Den Haag waar ik echt hoognodig een blog over moet schrijven. En die zijn net weer open na een winterstop, dus dat moet binnenkort zeker ook wel lukken!

FullSizeRender_1

Vegetarisch restaurant Hagedis is een van de oudere vegetarische restaurants in Den Haag. Het zit sinds 2004 in de Grote Pyr, een mooi monumentaal schoolgebouw, in het Zeeheldenkwartier (dezelfde gezellige wijk waar ook het Namasté Café zit). Hagedis is ontstaan vanuit een vegan restaurant in een krakersbolwerk en dat merk je zeker nog terug in de sfeer en het eten van het huidige restaurant. Den Haag heeft een lange traditie aan vegan krakersrestaurants en ik denk dat dat zeker veel heeft bijgedragen aan het vega walhalla dat Den Haag de laatste jaren geworden is. Zo was er natuurlijk Water en Brood, tot afgelopen jaar gevestigd in De Vloek in Scheveningen, waar ik gelukkig nog op tijd een keer ben gaan eten voordat het pand definitief werd ontruimd. En ook bijvoorbeeld het Autonoom Centrum (dat tot voor kort bij mij om de hoek zat en nu verhuisd is naar Scheveningen) houdt elke week een vegan eetcafé voor maar een paar euro.

Hagedis heeft elk seizoen een vaste menukaart en daarnaast een wisselend weekmenu. Er staan redelijk wat vegan en glutenvrije opties op de kaart, die duidelijk staan aangegeven. Eerder hadden ze ook alle andere veelvoorkomende allergenen aangegeven op de kaart, maar dat is nu niet meer zo, dus we moesten even wat puzzelen met de aparte allergenenlijst, maar daarna hebben we ook heerlijk gegeten! Ik had niet heel veel honger en wilde nog ruimte houden voor een nieuw toetje dat ik nog niet eerder op de kaart had gespot, een lekkere friszoete kokoscitroenpudding zonder geraffineerde suiker. Dus ik koos voor een salade aangevuld met een voorgerecht, loempiaatjes met tempé en zeewier. M’n vriendin had een ovenschotel met verschillende groenten, linzen en geitenkaas, het hoofdgerecht van de week.

Hagedis is zeker een aanrader als je lekker wil eten in een mooi pand. Eén tip: het is een hele hoge open ruimte die nogal koud kan zijn, dus zorg dat je warm genoeg aangekleed bent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s