Recepten – Appelkoekjes met gember

Havermout vind ik echt een geweldig veelzijdig ingrediënt om gezond mee te bakken. Ik heb bijvoorbeeld al recepten voor muffins, pannenkoekjes, cruesli en een crumble met haver op m’n blog staan, maar ik bedacht me vanmorgen ineens dat ik nog geen havermoutkoekjes had gemaakt. Daar heb ik maar meteen verandering ingebracht! Ik had appels en verse gember in huis en dat resulteerde dus in deze makkelijk te maken appelkoekjes met gember, echt een superlekkere smaakcombinatie!

Recept

Je hebt nodig:

  • 150 gram havermout of havervlokken
  • 1 appel
  • een stukje verse gember (10-15 gram)
  • 4 eetlepels kokosolie
  • 100 gram appelmoes (let op dat je ongezoete koopt, of nog beter, je maakt het zelf!)
  • snufje zout

Doe de havermout of havervlokken in de keukenmachine en maal het tot een grof meel (of je koopt havermeel, dat kan natuurlijk ook). Haal het meel uit de keukenmachine en doe nu de appel erin (in een paar stukken gesneden, met het klokhuis eruit, maar met de schil er nog aan) en maal die tot kleine stukjes. Rasp de gember en smelt de kokosolie. Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom.

FullSizeRender_1

Vorm bolletjes van het deeg met je hand en druk die voorzichtig plat op een bakplaat met bakpapier. Ik heb nu 8 grotere koeken gemaakt, maar meer kleintjes kan natuurlijk ook! Bak de koeken vervolgens voor ongeveer 25 minuten op 200 graden. Hou ze goed in de gaten, het kan per oven verschillen hoe hard ze gaan. De appelkoekjes zijn klaar als de randjes bruin beginnen te worden en ze van binnen nog een beetje zacht zijn. Heerlijk bij een kopje thee!

3 gedachtes over “Recepten – Appelkoekjes met gember

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s