Recepten – Kokosyoghurt met bessensaus en mango

Kokosyoghurt (en dan bedoel ik geen gewone yoghurt of sojayoghurt met kokossmaak, maar echt yoghurt gemaakt van kokos) is absoluut mijn favoriete yoghurt op dit moment. Sinds 1 april doe ik mee aan de Vegan Challenge (een maand volledig vegan eten), maar ook daarvoor heb ik al tijden geen gewone yoghurt meer gehad. En er zijn met een beetje goed zoeken ook wel lekkere soorten sojayoghurt te vinden zonder toegevoegde suiker, maar die halen het qua smaak wat mij betreft toch echt niet bij het lekkere romige en zurige van kokosyoghurt. Dus sinds ik de kokosyoghurt heb ontdekt, wil ik niet anders meer.

Kokosyoghurt is helaas niet de goedkoopste soort plantaardige yoghurt, dus als ik het eet, probeer ik ervoor te zorgen dat ik er wat speciaals van maak en er ook echt van geniet. Het onderstaande recept voor kokosyoghurt met blauwe-bessensaus, mango en geroosterde kokossnippers is daar zeker een goed voorbeeld van!

Recept

Je hebt nodig:

  • 125 milliliter kokosyoghurt
  • 100 gram blauwe bessen (vers of uit de diepvries)
  • halve kleine mango
  • twee eetlepels kokossnippers of kokosrasp

Verwarm de blauwe bessen een paar minuten in een klein steelpannetje. Als ze zacht zijn, druk ze dan een beetje plat met een spatel tegen de rand van het pannetje, zodat het vocht eruit komt. Rooster de kokossnippers of kokosrasp in een droge koekenpan totdat ze goudbruin zijn. Snij de mango in kleine stukjes. Doe de kokosyoghurt in een schaaltje, schenk de bessensaus eroverheen en leg er vervolgens de stukjes mango en geroosterde kokos op. Samen met een kop matcha latte is dit echt een heerlijk ontbijtje om jezelf mee te verwennen!

FullSizeRender_2

7 gedachtes over “Recepten – Kokosyoghurt met bessensaus en mango

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s