Lekker eten in Den Haag – FOAM: Fresh, Organic and Meat-free

Afgelopen zondag was het heerlijk weer, dus dat vond ik een mooi moment om de stad in te gaan en te gaan lunchen bij een nieuw restaurant. Deze maand is FOAM geopend in de Frederikstraat. Ik kende FOAM al als cateringbedrijf, maar nu hebben ze dus ook hun eigen “health food hotspot”, zoals ze dat zelf noemen. Met dit mooie weer was ik blij verrast dat er achter het mooie ruime restaurant ook nog een tuin was met een zonnig terras. Het eten bij FOAM is zoals de naam al zegt Fresh, Organic and Meat-free. Dan kan je bij mij al weinig meer fout doen!

Het was dan ook lastig kiezen wat ik wou eten, eigenlijk alles op de kaart klonk goed. Ik heb ernstig getwijfeld over de vegan bowl met quinoa en het brood met avocado en bietjes, maar uiteindelijk is het de panzanella salade met artisjok geworden. En die was erg lekker! Ook de plaattaart met zongedroogde tomaatjes en tofu die m’n vriendin had besteld smaakte heerlijk. Alle gerechten op de wisselende kaart zijn vegan, maar als je wil kun je geitenkaas, feta of parmezaanse kaas toevoegen. Meer dan de helft van de gerechten is glutenvrij en dit staat ook duidelijk aangegeven op de kaart.

Bij m’n lunch heb ik een lekker pittige kurkuma latte gedronken, wat natuurlijk niet echt het juiste drankje is voor in de zon op een terras, maar na de matcha latte is dit absoluut mijn favoriete drankje op dit moment (ontdekt in Berlijn), dus toen ik het op de kaart zag staan kon ik het niet laten om het te bestellen. Verder hebben ze bij FOAM ook vegan suikervrije taartjes en die had ik heel graag willen proeven, maar na de salade en de latte zat ik toch echt vol, dus daar ga ik zeker nog een keer voor terugkomen!

FullSizeRender_1

Wat mij betreft is Den Haag dus weer een geweldige veggie hotspot rijker. Ik heb trouwens ook eindelijk gereserveerd bij Veggies on Fire, het oudste vegan restaurant van Nederland. Op m’n verjaardag ga ik daar eten, dus binnenkort eindelijk een blog over dit restaurant waar ik het al tijden over heb.

3 gedachtes over “Lekker eten in Den Haag – FOAM: Fresh, Organic and Meat-free

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s