Recepten – Dadeltruffels met pindakaas en kokos

Soms heb je zin in een lekker zoet tussendoortje en dan kan je natuurlijk naar de winkel gaan en iets kopen, maar je kunt ook in 10 minuten deze heerlijke dadeltruffels met pindakaas en kokos maken. Je hebt ze zo gemaakt en ze zijn heerlijk zoet dankzij de dadels. Je proeft helemaal niet dat je iets gezonds eet! Ik denk dat ik volgende week een flinke stapel van deze truffels ga maken voor op m’n verjaardag, heerlijk!

In veel soorten pindakaas zitten dingen als suiker en palmolie en dat is nergens voor nodig. Meer dan pinda’s en een beetje zout is er echt niet nodig voor een lekkere pindakaas, dus ik zorg er altijd voor dat ik pindakaas koop waarvan dat de enige ingrediënten zijn. Ongezouten kan natuurlijk ook, maar in dit recept vind ik juist dat kleine beetje zout een lekkere tegenhanger voor de zoete dadels en kokos. Allergisch voor pinda’s of wil je eens variëren? Een andere notenpasta, zoals bijvoorbeeld amandelpasta, werkt ook prima in deze truffels.

FullSizeRender_1

Recept

Je hebt nodig:

  • 150 gram zachte dadels, ontpit (ik gebruik vaak sukary dadels, maar medjool dadels werken net zo goed)
  • 100 gram havermout
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 25 gram geraspte kokos
  • 3 eetlepels water
  • 10 gram rauwe cacaopoeder (of carobepoeder)

Doe alle ingrediënten behalve de cacaopoeder in de keukenmachine en laat die draaien tot er een plakkerige massa ontstaat. Neem steeds een klein beetje van het mengels en rol er een balletje van in je handen. Het helpt om je handen een beetje vochtig te maken, dan plakt het minder. Afhankelijk van hoe groot je balletjes zijn, kun je er zo’n 15 tot 20 maken. Doe daarna de cacaopoeder in een schaaltje en rol de balletjes daar een voor een door totdat ze volledig bedekt zijn. Bewaar de dadeltruffels in de koelkast.

3 gedachtes over “Recepten – Dadeltruffels met pindakaas en kokos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s