Lekker eten in Den Haag – Veggies on Fire

Ik heb het er al tijden over, dat ik na alle andere vega restaurants in Den Haag waar ik over heb geschreven op m’n blog toch echt hoognodig weer een keer naar Veggies on Fire moest. En afgelopen donderdag, op m’n verjaardag, ben ik er dan eindelijk weer geweest en het was neer net zo fantastisch als de vorige keren. Er zijn voor vegetariërs en vegans heel veel fijne restaurants in Den Haag, maar Veggies on Fire stijgt absoluut boven alles uit en is echt het ultieme genieten! 

Veggies on Fire zit op de Beeklaan in Den Haag, vlakbij het Valkenbosplein. Buiten het centrum dus, maar zeker de korte reis waard. Elk seizoen bedenken ze weer een nieuwe fantastische volledig plantaardige kaart, met ook altijd lekkere glutenvrije en rauwe opties. De producten die worden gebruikt zijn zo veel mogelijk biologisch en lokaal en wat ik persoonlijk erg fijn vind, is dat ze ook een sulfietvrije wijn schenken.

Kiezen vind ik altijd ontzettend moeilijk bij Veggies on Fire, dus gelukkig mocht ik ook de gerechten van mijn tafelgenoten proeven. Het voorgerecht dat ik zelf had besteld, de Key West Fritters, met zeewier in plaats van de schelpdieren die in het originele gerecht uit Florida zitten, was zo lekker dat ik daar elke week wel een bordje van zou lusten! En ook de Flammkuchen met cashewcrème en gerookte seitan was echt te lekker.

Als hoofdgerecht had ik de raw mezze plate, een ontzettend mooi opgemaakt bordje vol lekkere dingen. De seitan-zeewierschnitzel die mijn moeder had besteld is denk ik de lekkerste schnitzel (vegetarisch, vegan of anders) die ik ooit heb gegeten. Gelukkig kon zij ’m niet helemaal op, dus had ik daar nog een extraatje aan! Het gevolg hiervan was natuurlijk wel dat ik geen ruimte meer over had voor een nagerecht (en dat had misschien ook wel iets te maken met de stukken zelfgebakken vegan verjaardagstaart die ik overdag al op had), maar ook dat werd door de anderen goedgemaakt, zodat ik bij mijn granenkoffie (zo fijn als een restaurant dat op de kaart heeft staan!) van alledrie de nagerechten op de kaart een hapje heb mogen proeven. Echt alledrie even lekker!

Kortom, ik had mijn vegan challenge niet in een beter restaurant kunnen afsluiten. En ook voor niet vegans is dit restaurant zeker de moeite waard, vraag maar aan mijn ouders voor wie dit een nieuwe ervaring was en die ook heel erg hebben genoten. Niet alleen is het eten bij Veggies on Fire ontzettend lekker, maar de sfeer is er ook heel fijn en je merkt dat er met heel veel liefde wordt gewerkt in de keuken. Eigenlijk wil ik er nu alweer heen!

2 gedachtes over “Lekker eten in Den Haag – Veggies on Fire

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s