Lekker eten – Groente uit Zee bij Daantje Kookt Vega in Dordrecht

Er komen zo ontzettend veel leuke en lekkere evenementen voorbij op Facebook dat ik onmogelijk overal heen zou kunnen, hoe graag ik ook zou willen. Maar af en toe zie ik er eentje bij die ik echt niet wil missen, en daar was de Groente uit Zee-lezing van Lisette Kreischer met zeewierdiner bij Daantje Kookt Vega in Dordrecht afgelopen woensdag een goed voorbeeld van. Daar kwamen heel veel leuke dingen samen! Sowieso stond de plantaardige lunchroom van Daantje al een hele tijd op m’n lijstje om een keer te bezoeken, maar er komen alleen in Den Haag zelf al steeds zo veel fantastische nieuwe restaurants bij, dat ik er niet aan toe kom om ook alle leuke plekjes buiten Den Haag te bezoeken. Een lezing van Lisette Kreischer, een van de mensen achter de Dutch Weed Burger, vond ik dan ook een goede reden om toch eens naar Dordrecht te gaan. Haar boek Groente uit Zee heb ik al een keer doorgebladerd en ik vond het echt een heel mooi boek, dus ik vond het niet alleen heel leuk om haar te ontmoeten, ik was ook heel erg nieuwsgierig naar de gerechten met zeewier die geserveerd zouden worden.

Daantje zorgde er bij binnenkomst meteen voor dat ik me heel welkom voelde. Ik was alleen gekomen, en zij regelde meteen dat ik bij iemand anders aan tafel kwam te zitten zodat ik ook een gezellige avond zou hebben. Na een korte introductie van Lisette kregen we het voorgerecht geserveerd: soep van zeesla en broodjes met een zeewiertapenade. Daantje vertelde dat ze die tapenade niet alleen vanavond serveerde, maar sowieso vaak heeft en dat het altijd een succes is. Dat snap ik, want het was echt heel lekker! Ook de soep was heerlijk. De ziltige zeewiersmaak was duidelijk aanwezig, zonder dat die overheerste.

Na de soep vertelde Lisette uitgebreid over hoe ze zeewier heeft ontdekt als plantaardige eiwitbron en liet ze de documentaire zien over hoe de Dutch Weed Burger is ontstaan met een reis naar New York. Ik had de Dutch Weed Burger al vaak gegeten, en vind ’m fantastisch, maar het verhaal erachter kende ik eigenlijk niet, dus dat was heel interessant. Na de film kregen we uiteraard de Dutch Weed Burger als hoofdgerecht en ik moet zeggen dat Daantje ’m echt het lekkerst had klaargemaakt van alle versies die ik tot nu toe had gehad. Het diner werd afgesloten met een waterijsje van aardbei en chlorella.

Het was absoluut een geslaagde avond. Het verhaal van Lisette was heel inspirerend, het eten was heerlijk en m’n tafelgenoten heel gezellig. Ik vond de sfeer bij Daantje Kookt Vega heel goed en ik wil zeker nog meer van Daantjes kookkunsten proeven, dus ik kom nog eens terug! Daantje heeft overigens niet alleen een restaurant, maar ook een B&B, dus misschien een leuk idee voor een weekendje weg?

3 gedachtes over “Lekker eten – Groente uit Zee bij Daantje Kookt Vega in Dordrecht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s