Recepten – Fruitig bananenijs met cranberry’s en gojibessen

Ik ben net terug van een paar dagen Berlijn. Net als de vorige keer heb ik weer enorm genoten van al het biologische en plantaardige eten dat daar echt overal te krijgen is. En het was er ook nog eens lekker warm, wat in Nederland helaas een beetje tegenvalt tot nu toe deze zomer. Maar voor de komende week ziet het weerbericht er best prima uit, dus daarom wil ik vandaag dit recept voor bananenijs met cranberry’s en gojibessen met jullie delen (dit recept heeft eerder als gastblog op Divine Vitality gestaan).

Als je eenmaal zelfgemaakt ijs van banaan hebt geproefd wil je nooit meer anders. Nu ik de foto’s weer zie, heb ik meteen enorm zin om het weer te maken. Het ijs in dit recept is heerlijk zoet en romig door de banaan en tegelijkertijd lekker fris door de cranberry’s en gojibessen. Als ik het niet zelf had gemaakt, had ik bijna niet geloofd dat dit ijs maar drie ingrediënten heeft en 100% uit fruit bestaat. En het is niet alleen lekker en gezond, het is ook nog eens heel makkelijk te maken.

FullSizeRender

Bovendien kun je de ingrediënten voor dit ijs makkelijk zonder plastic kopen, wat het een perfect recept maakt voor tijdens het Plasticdieet in juli. Bananen kun je los kopen in de supermarkt of op de markt, de cranberry’s komen uit een kartonnen doosje en gojibessen kun je op veel plekken in een glazen pot kopen. Als je geen cranberry’s kunt vinden, dan werkt dit recept recept trouwens ook prima met ander rood fruit, zoals bijvoorbeeld frambozen. Die hebben ze bij bijna elke supermarkt in de vriezer liggen.

Recept 

Je hebt nodig:

  • 2 bevroren bananen
  • 100 gram bevroren cranberry’s
  • 25 gram gojibessen

Dit ijs is het lekkerst met goed rijpe bananen. Pel ze en snijd ze in stukjes voordat je ze invriest. Als je zorgt dat je altijd een paar bananen in de vriezer hebt liggen, kun je altijd ijs maken wanneer je maar zin hebt!

Om het ijs te maken doe je de stukjes bevroren banaan en de bevroren cranberry’s in de keukenmachine. (Het kan ook in de blender, met een scheutje water erbij.) Laat die draaien tot er een romig mengsel ontstaat. Dat duurt even, maar na een tijdje verandert de structuur en dat is wanneer het ijs lekker wordt. Schep het in een schaaltje en strooi de gojibessen erover.

Zin in een andere smaak ijs? Probeer dan bijvoorbeeld ook eens bananenijs met chocola en karamel of met kokos en limoen!

5 gedachtes over “Recepten – Fruitig bananenijs met cranberry’s en gojibessen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s