Recepten – Verfrissend watermeloensap

Vandaag is denk ik de warmste dag van dit jaar (of we moeten in augustus nog een echte zomer krijgen), en ik kon wel wat verfrissends gebruiken. Vorige week heb ik al een recept voor bananenijs met cranberry’s en gojibessen op m’n blog geplaatst (het is dat m’n vriezer leeg is op dit moment, anders zou ik daar nu wel een bak van lusten!), dus vandaag is het tijd voor een sapje van watermeloen.

Al is recept wel een groot woord hiervoor. Mag je “gooi een stuk watermeloen in de blender” een recept noemen? Vandaag vind ik dat dat eigenlijk wel mag, het is veel te warm om je druk te maken en lang in de keuken te staan. En net als met bananenijs (“gooi een bevroren banaan in de keukenmachine”), is het resultaat net zo lekker als bij een recept met veel ingrediënten. Of misschien zelfs nog wel lekkerder!

Recept 

Je hebt nodig:

500 gram watermeloen (gewogen zonder schil, voor ongeveer een halve liter sap)

Snij de watermeloen in stukjes en doe ze in de blender. En dat is alles! Eventueel kun je het sap nog wat verdunnen met water, een beetje citroensap toevoegen voor een wat frissere smaak, ijsblokjes toevoegen voor een kouder sapje, of nog wat ander fruit mee blenden. Je hebt in ieder geval in een handomdraai een heerlijk verfrissend sapje!

FullSizeRender

4 gedachtes over “Recepten – Verfrissend watermeloensap

  1. Gert Verdonk zegt:

    Hi, tip: de schil apart in de blender fijn maken en als een “wolkje” in het meloen erbij, megagezond! Want in de groene schil én in het witte schilletje daaronder zitten véél nutriënten. Naast natuurlijk het hoge gehalte aan lycopeen in het rode vruchtvlees.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s