Recepten – Doperwten-basilicumspread

Vandaag weer een door het Plasticdieet geïnspireerd recept (net als deze heerlijke mueslireepjes). Het dieet is dan nu wel voorbij, maar ik heb me voorgenomen om waar mogelijk plastic verpakkingsmateriaal te blijven vermijden. En dit recept scheelt een hoop plastic bakjes bij mij! Bij de Albert Heijn hebben ze sinds een tijdje verse groentespreads, die niet alleen erg lekker zijn, maar waar tot mijn verbazing ook geen conserveermiddelen of andere gekke dingen in zitten. Vooral de variant met doperwten is bij mij favoriet. Maar ja, het zit dus in een plastic bakje, en dus heb ik vorige maand geprobeerd of ik het ook zelf kon maken. Dat bleek nauwelijks moeite te kosten en ook nog erg lekker te zijn!

FullSizeRender_1

Deze spread is lekker op een broodje of cracker, gewoon zo puur of samen met ander beleg, maar ook als dip voor bij rauwkost of gebakken aardappels. Zo krijg je heel makkelijk wat extra groente binnen! Geen basilicum? Met verse munt is deze doperwtenspread ook heerlijk.

Recept 

Je hebt nodig:

  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • handvol basilicumblaadjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 dessertlepel citroensap
  • zout
  • peper

Kook de bevroren doperwten 5 minuten, giet ze af en laat ze afkoelen. Doe ze daarna met de basilicumblaadjes (mijn plantje had vandaag ongeveer 15 blaadjes die klaar waren om te plukken, maar meer is ook lekker!), de olijfolie en het citroensap (tegen het verkleuren van de spread, zo blijft het mooi felgroen) in de keukenmachine. Doe er een klein beetje zout en peper bij en mix alles goed door elkaar tot een spread.

FullSizeRender

8 gedachtes over “Recepten – Doperwten-basilicumspread

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s