Recepten – Bonendip

Recepten – Bonendip

Hoewel ze supergezond zijn, was ik nooit echt een grote fan van bonen. Ik begin ze de laatste jaren wel steeds meer te waarderen, zeker sinds ik zwarte bonen heb ontdekt. Die vind ik niet wel prima, maar gewoon echt heel lekker! En die eet ik nu dus bij en door van alles. Je kunt er bijvoorbeeld heerlijke burgers mee maken, omdat ze een soort van vlezige bite hebben.

Vandaag besloot ik om weer iets nieuws te proberen met zwarte bonen, namelijk deze makkelijk te maken bonendip. Je maakt het ongeveer hetzelfde als hummus, maar doordat deze bonen heel anders smaken dan kikkererwten, is het een hele andere ervaring. Je krijgt een lekker romige dip met veel smaak. Ik vind het zeker voor herhaling vatbaar!

Recept 

FullSizeRender.jpg

Je hebt nodig:

  • 1 blik zwarte bonen
  • 2 eetlepels citroen- of limoensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • een handje verse koriander
  • zout & peper naar smaak

Om te serveren:

  • blaadjes ijsbergsla
  • tortillachips

Giet de bonen af en spoel ze even af in een zeef of vergiet. Doe ze in de keukenmachine met het citroen- of limoensap, de olijfolie, de knoflook en de koriander. Laat draaien tot je een romige dip hebt. Proef dan even, voeg naar smaak zout en peper toe en meng dat er nog even door.

fullsizerender_1

Doe een schepje bonendip op een blad ijsbergsla met nog wat extra koriander en rol die op voor een heerlijk gezond snackje. Maar ook bij tortillachips is deze bonendip superlekker, dat kan ook. Of eet het als dip bij rauwkost, op een broodje of bij bijvoorbeeld rijst. Ook erg lekker gecombineerd met guacamole!

6 gedachtes over “Recepten – Bonendip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s