Recepten – Bonendip
Hoewel ze supergezond zijn, was ik nooit echt een grote fan van bonen. Ik begin ze de laatste jaren wel steeds meer te waarderen, zeker sinds ik zwarte bonen heb ontdekt. Die vind ik niet wel prima, maar gewoon echt heel lekker! En die eet ik nu dus bij en door van alles. Je kunt er bijvoorbeeld heerlijke burgers mee maken, omdat ze een soort van vlezige bite hebben.
Vandaag besloot ik om weer iets nieuws te proberen met zwarte bonen, namelijk deze makkelijk te maken bonendip. Je maakt het ongeveer hetzelfde als hummus, maar doordat deze bonen heel anders smaken dan kikkererwten, is het een hele andere ervaring. Je krijgt een lekker romige dip met veel smaak. Ik vind het zeker voor herhaling vatbaar!
Recept
Je hebt nodig:
- 1 blik zwarte bonen
- 2 eetlepels citroen- of limoensap
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teen knoflook
- een handje verse koriander
- zout & peper naar smaak
Om te serveren:
- blaadjes ijsbergsla
- tortillachips
Giet de bonen af en spoel ze even af in een zeef of vergiet. Doe ze in de keukenmachine met het citroen- of limoensap, de olijfolie, de knoflook en de koriander. Laat draaien tot je een romige dip hebt. Proef dan even, voeg naar smaak zout en peper toe en meng dat er nog even door.
Doe een schepje bonendip op een blad ijsbergsla met nog wat extra koriander en rol die op voor een heerlijk gezond snackje. Maar ook bij tortillachips is deze bonendip superlekker, dat kan ook. Of eet het als dip bij rauwkost, op een broodje of bij bijvoorbeeld rijst. Ook erg lekker gecombineerd met guacamole!
Wat een vrolijk bordje! Daar zou ik meteen induiken!
LikeGeliked door 1 persoon
Het is hier ook al op. 🙂
LikeLike
Klinkt lekker! Ik zou zelf niet zo snel aan bonen hebben gedacht als dip, maar waarom ook niet?
LikeGeliked door 1 persoon
Ja, als het met kikkererwten kan, waarom dan niet met zwarte bonen! Het smaakt echt anders dan hummus, ik vind het heel lekker.
LikeLike