Lekker eten – In de relaxmodus bij Lavinia Good Food in Amsterdam

We hebben misschien geen fantastische zomer gehad dit jaar, maar de nazomer die we op dit moment hebben bevalt me wel. De rest van deze warme week zit ik op kantoor, dus vandaag moest ik het er eigenlijk wel even van nemen. Ik vond alleen dat ik geen tijd had. Ik heb namelijk ’s middags een afspraak in Amsterdam en ’s ochtends moet ik m’n wekelijkse blog schrijven. Zo gaat dat wel vaker in m’n hoofd. Maar gisteravond dacht ik ineens, wacht eens even. Ik schrijf geen blog omdat het moet, ik schrijf een blog omdat ik het leuk vind. Dus waarom combineer ik het genieten van m’n vrije dag en het mooie weer niet gewoon met iets waar ik een blog over kan schrijven? Ik moest toch al in Amsterdam zijn en het lijstje van leuke restaurantjes daar waar ik heel graag nog eens heen wil is eindeloos. En zo zit ik nu dus met een kokoswater op het terras van Lavinia Good Food, misschien wel nummer één op m’n te-proberen-in-Amsterdam-lijstje, m’n blog van vandaag te schrijven.

fullsizerender_1

Bij Lavinia Good Food aan de Kerkstraat kun je heerlijk en gezond ontbijten en lunchen. Veel van de gerechten zijn vegan, vegetarisch en glutenvrij. Ze vermijden onnodige toegevoegde suikers en e-nummers en werken zo veel mogelijk met lokale en biologische producten. Veel meer is er echt niet nodig om mij naar je restaurant te lokken! Toen ik de kaart kreeg, viel m’n oog meteen op de matcha latte met kokosmelk, en zoals jullie misschien al weten is dat een van m’n favoriete drankjes, dus daar ben ik uiteraard mee begonnen. Ook zag ik tot mijn verrassing een van de andere drankjes die ik in Berlijn veel heb gedronken afgelopen winter, warme appelsap. Vandaag is het daar te warm voor, maar een andere keer ga ik dat zeker bestellen.

fullsizerender_2

Want dat ik nog een keer terug wil komen hier, staat alweer vast. Ik had thuis al ontbeten vanmorgen, dus de lekker ontbijtjes heb ik aan m’n neus voorbij moeten laten gaan. En dat terwijl ze hier kokosyoghurt met granola en vers fruit (nog een van mijn favorieten) op de kaart hebben staan, en ook de in appelsap gekookte quinoa met vers fruit klinkt als iets waar ik heel blij van kan worden. Ik heb de verleiding weerstaan en braaf gewacht tot na 12:00 uur om een lunch te bestellen. Ik had al enthousiaste verhalen gehoord over de spelt-pizetta’s, dus daar moest ik wel voor gaan, zeker omdat er eentje was met huisgemaakte hummus, geroosterde aubergine en granaatappel. En van die keuze heb ik geen spijt gehad!

Tot zover bevalt mijn dagje Amsterdam me prima en ik heb me voorgenomen de rest van de dag in deze relaxmodus te blijven. Heerlijk!

 

Een gedachte over “Lekker eten – In de relaxmodus bij Lavinia Good Food in Amsterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s