Leuke dingen – De Vegansuper in Groningen, de eerste vegan supermarkt van Nederland

Groningen is een eindje reizen vanaf Den Haag, maar ik ga er nog altijd graag heen. Ik heb er vier jaar gewoond tijdens mijn studie en het voelt nog steeds als een soort thuiskomen als ik er weer ben. Ik heb dus ook niet lang getwijfeld toen ik werd uitgenodigd om samen met andere bloggers een voorproefje te krijgen van de nieuwe Vegansuper die daar vandaag op de Nieuwe Ebbingestraat wordt geopend.

Het lijkt vaak alsof het toch vooral in de Randstad is waar aan de lopende band leuke nieuwe vegan winkels, restaurants en andere initiatieven worden opgestart, maar Groningen doet goed mee. Zo heb je daar vegan restaurant Herbivoor (zelf nog niet geweest, maar goede verhalen over gehoord), vegan lunchroom Anat in het Noorderplantsoen (wel geweest en zeker een aanrader) en vanaf vandaag dus ook een heuse vegan supermarkt. En omdat Groningen toch nog een beetje voelt als mijn stad, vind ik het extra leuk dat daar nu de eerste volledig vegan supermarkt van Nederland te vinden is. In Duitsland hebben ze de keten Veganz (ik ben een paar keer in die in Berlijn geweest) en er waren plannen dat zij ook in Nederland een vestiging zouden openen, maar dat lijkt weer van de baan. Dus gelukkig is er nu de Vegansuper!

Linksboven: Johnny en Benny vertellen over hoe hun plan voor de Vegansuper is ontstaan.

Eigenaren Johnny en Benny Lobo willen het makkelijker maken om boodschappen te doen. Vegans en vegetariërs kunnen bij de Vegansuper voor al hun boodschappen terecht (van brood tot schoonmaakmiddelen, van verse groente tot diepvriespizza’s en voor een heel uitgebreid assortiment vegan kaas, melk en vleesvervangers) en hoeven geen etiketjes meer te lezen, omdat alles in de winkel vegan is. Maar ook voor mensen met allergieën en intoleranties willen ze het etiketjes lezen wegnemen. Door middel van gekleurde stickertjes zal er op de prijskaartjes op de schappen worden aangegeven of producten bijvoorbeeld gluten of soja bevatten.

De mensen van Baq vertellen over hun brood.

Naast het gewone winkelgedeelte is er in de Vegansuper ook een smoothiebar waar je verschillende verse smoothies kunt bestellen en waar je ook de taartvitrine kunt vinden. De taarten waren dinsdagavond helaas nog niet te proeven, maar het verse ambachtelijke brood van Baq was er al wel, en dat was heerlijk! Naast een paar gewone broden, hebben ze ook krentenbollen, croissants en puddingbroodjes in het assortiment, drie dingen die niet tot nauwelijks vegan te krijgen zijn in een gewone winkel.

Als ik in Groningen zou wonen wist ik het wel, dan zou ik hier vaak boodschappen doen. Mocht je toevallig op zaterdag 29 oktober in de buurt zijn, ga dan zeker even langs de Vegansuper. Dan is er namelijk een gratis proeverij van de overheerlijke vegan kaasjes van Charly’s All is Fair.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s