Lekker eten in Den Haag – SLA

Maandagochtend na een yogales er vlakbij ben ik eindelijk eens binnengelopen bij SLA en ik was blij verrast, over hoe het eruit ziet en vooral ook over de menukaart. Ik had er al veel goede dingen over gehoord en gelezen op blogs, maar om de een of andere reden was het er nog niet van gekomen om er een keer te gaan eten.  SLA is begonnen in Amsterdam, maar aan het uitbreiden naar andere steden en eerder dit jaar dus ook geopend in Den Haag!

fullsizerender_1

De vestiging van SLA in Den Haag zit op het Kerkplein en is een mooi ruim en licht restaurant. Het is veel groter dan ik had verwacht en er zijn leuke gezellige hoekjes waar je kunt zitten en voor mooi weer is er een klein terrasje. Wat je natuurlijk kan verwachten in een restaurant dat SLA heet, serveren ze er salades. En dan niet zomaar salades, maar uitgebreide smaakvolle salades die je als je wil helemaal zelf kunt laten samenstellen. Ze werken bij SLA met biologische en waar mogelijk lokale producten en passen het menu aan aan het seizoen. Veel op de kaart is vegan en/of glutenvrij en alles is zonder suiker. Ik vond het maandag nog een beetje vroeg voor zo’n grote salade, maar ik werd wel heel enthousiast van de Indian Tempeh bowl met onder andere quinoa, geroosterde zoete aardappel, bloemkool, tempeh en mangochutney.

Naast salades hebben ze ook andere dingen bij SLA, zoals bijvoorbeeld soepen, taartjes en twee soorten hummus. Dat laatste heb ik maandag gegeten, hummus met een heel lekker haverbroodje. Met daarbij een matcha latte met amandelmelk. Ze hebben zeker bonuspunten bij mij gescoord door te vragen of ik er honing of agavesiroop in wou of niet. Ik vind het namelijk een beetje jammer dat er steeds vaker matcha lattes te vinden zijn in Nederland (waar ik sinds ik matcha heb ontdekt in Berlijn op zit te hopen), maar dat het dan bijna altijd voorgezoete matcha is. En dan niet een beetje zoet, maar echt mierzoet. En dat vind ik zonde. (To zo ver mijn frustraties over te zoete matcha.) Heerlijk dus, zo’n ongezoete matcha bij SLA waar je zelf naar smaak nog iets zoets aan toe kunt voegen als je wil. En dan hebben ze ook nog een vegan matcha cheesecake op de kaart staan, die moet ik ook echt een keer proberen. Al zag de raw banoffee pie er ook echt te lekker uit. Er zit niks anders op, ik moet vaker terug naar SLA.

3 gedachtes over “Lekker eten in Den Haag – SLA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s