Lekker eten – Vega(n) healthy food bij Mix & Fix in Leiden

Restaurant Mix & Fix in Leiden is eerder dit jaar overgenomen door nieuwe eigenaren, die de hele menukaart vegetarisch hebben gemaakt, en veel vegan opties hebben toegevoegd. Afgelopen week werd ik uitgenodigd om hun vegan lunch te komen proeven. Tegen een gezonde vegan lunch zeg ik niet zo snel nee natuurlijk!

fullsizerender

Mix & Fix zit in de Vrouwensteeg, een klein steegje middenin het centrum van Leiden. Ik ging er eigenlijk van uit dat in een studentenstad als Leiden genoeg plekken zouden zijn waar je lekker vegetarisch en vegan kunt eten, maar het blijkt dat Mix & Fix het enige volledig vegetarische restaurant in de stad is. Die nieuwe menukaart lijkt me dus een slimme zet.

fullsizerender_1

Als eerste kreeg ik een glaasje van de wortelsoep om te proeven. Die was heel smaakvol, met onder andere gember. Ik was al gewaarschuwd dat ik een klein glaasje van de soep kreeg in plaats van een normale portie, omdat ik daarna nog een burger zou krijgen. En ik kan je vertellen, die burgers staan volledig terecht als XL burgers op de kaart! Ik had een spicy burger van bonen en mais, met tortillachips, guacamole en salsa. Echt een explosie aan smaken en heel vullend. Naast deze burger die standaard vegan op de kaart staat, zijn er nog twee andere burgers, de kikkererwtenburger en de linzenburger, die op verzoek vegan gemaakt kunnen worden.

fullsizerender_2

Het is dat ik niet in Leiden woon, anders zou ik regelmatig zo’n burger laten bezorgen als ik een keer geen zin heb om te koken maar wel iets gezonds wil eten. Maar gelukkig is Leiden vlakbij Den Haag, dus kan ik altijd nog een keer naar Mix & Fix toe! Ik ben namelijk ook erg benieuwd naar de andere burgers en de salades die je zelf kunt samenstellen. Ook het kleine stukje brownie dat ik bij de thee kreeg, smaakte naar meer.

Een gedachte over “Lekker eten – Vega(n) healthy food bij Mix & Fix in Leiden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s