Recepten – boerenkoolchips

Het is echt weer boerenkoolseizoen en dus had ik deze week een hele lading boerenkool in m’n groentetas. Nadat we maandag stamppot boerenkool hadden gegeten, was er nog aardig wat van over, dus tijd om te experimenteren met boerenkool! Vorig jaar plaatste ik al een recept voor een verrassende couscoussalade met boerenkool en deze week had ik zin in boerenkoolchips. Ik had dat al een aantal keer gegeten, maar nog nooit zelf gemaakt. Het voordeel van zelf maken is dat je er precies de smaken aan toe kunt voegen die je zelf lekker vind. Na wat experimenteren kwam ik uit bij deze versie met tahin en citroensap, waar ik erg blij van werd! 

Recept 

Je hebt nodig:

  • 3 grote boerenkoolbladeren (ongeveer 60 gram)
  • 2 eetlepels tahin
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • snufje zout

Knip (of scheur) de boerenkool van de harde stengels af en knip het in stukjes (niet te klein). Was de boerenkool en laat het uitlekken op een theedoek. Roer de tahin, olijfolie, citroensap en een beetje zout door elkaar. Verdeel het tahinmengsel daarna goed over de boerenkool en zorg daarbij dat alle blaadjes bedekt zijn. Het is even een geklieder, maar dit werkt het best met je handen. Leg de boerenkool op een bakplaat en zet het voor ongeveer 15 minuten op 175 graden in de oven. Hou de boerenkoolchips goed in de gaten, want als ze te donker zijn, worden ze wat bitter. (Op de foto’s bij deze blog zijn de chips ook net een beetje aan de donkere kant. Ze waren zeker nog wel lekker zo, maar het was wel echt op het randje. Dit is de derde keer deze week dat ik deze boerenkoolchips maak, en uiteraard waren ze de eerdere twee keren toen ik geen foto’s heb gemaakt echt perfect.)

Net uit de oven vind ik de boerenkoolchips het lekkerst, dus ik bak steeds één portie, maar je kunt gerust meer maken en na het afkoelen in een afgesloten bakje bewaren. Heerlijk als snackje, maar ook erg lekker als bijgerecht of in een salade.

fullsizerender

2 gedachtes over “Recepten – boerenkoolchips

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s