Recepten – Lekkere ideeën voor het kerstdiner – deel 2

Vorig jaar rond deze tijd heb ik een blog gedeeld met lekkere ideeën voor het kerstdiner, en het leek me leuk om dat dit jaar weer te doen. Er zijn weer genoeg lekkere recepten op m’n blog bij gekomen. Goed en gezond eten kan prima smakelijk, uitgebreid en feestelijk, dus hieronder hopelijk wat inspiratie om heerlijk te genieten met de Kerst!

Kerstontbijt

Voordat ik het verder over het diner heb, wil ik ook het kerstontbijt (of de kerstbrunch, uitslapen is ook erg fijn natuurlijk) even noemen, en ook wat lekkere hapjes. Wat dacht je van dit pannenkoekentaartje met bessensaus en salted caramel? Een feestelijker ontbijtje kan ik niet bedenken! En op een uitgebreid gedekte ontbijttafel zouden deze zelfgebakken rozijnenbroodjes en deze kokosyoghurt met bessensaus en mango ook niet misstaan. Extra genieten met een kopje matcha latte erbij!

Hapjes

Zo aan het eind van de middag voor het eten alvast een drankje met wat hapjes, heerlijk! Vorig jaar noemde ik al deze springrolls met een zelfgemaakt pindasausje, die niet alleen heel lekker zijn, maar er ook mooi uitzien door de kleuren van de mango en de avocado en makkelijk van tevoren te maken zijn, net als deze lekkere sushi met tempé, avocado en komkommer. Toch liever een zoete snack, voor bij de koffie? Ook daar heb ik aan gedacht. Deze dadeltruffels met pindakaas en kokos heb je in tien minuten gemaakt en ook deze kokoskoekjes zijn weinig werk. Die laatste ga ik zeker maken met kerst!

Voorgerechten 

Dan zijn we nu eindelijk bij het diner aangekomen. Deze courgettelasagne in een ovenpannetje lijkt me een ideaal voorgerecht, de pannetjes maken het extra feestelijk! Maar een paar lekkere dips, zoals deze doperwten-basilicumspread en deze bonendip, geserveerd in een blaadje sla, of met tortillachips om te dippen, doen het ook prima als voorgerecht. Net als de hierboven genoemde springrolls en sushi natuurlijk.

Hoofdgerechten

Bij het hoofdgerecht vind ik het altijd fijn om een aantal verschillende dingen te serveren. Denk bijvoorbeeld aan een schaal lauwwarme salade van zoete aardappel, avocado en broccoli met een tahindressing, een schaal quinoasalade met mango, komkommer en munt, en natuurlijk m’n nieuwe favoriete manier om bloemkool te eten: geroosterde bloemkool met een tahinsausje. Allemaal erg lekker met gebakken aardappelen erbij, of een ander aardappelgerecht!

Desserts

En misschien wel het belangrijkste onderdeel van het kerstmenu, het nagerecht. Als je zin hebt in iets uitgebreids, kan ik deze kersttaartjes met pistache en granaatappel aanbevelen! Maar als je liever niet te veel werk aan het dessert hebt, kan er niet veel fout gaan met dit simpel zelf te maken ijs met chocola & karamel of met limoen & kokos. Of wat dacht je van deze variant met cranberry’s en gojibesen? Serveer er een van deze feestelijke drankjes zonder alcohol bij, en het dessert is compleet!

Ik hoop dat ik wat lekkere inspiratie heb kunnen geven voor het Kerstdiner. Als je op de namen van de gerechten klikt, kom je bij de recepten. Alles is eenvoudig te combineren met je eigen favoriete gerechten. Ik ben heel benieuwd wat jullie met de kerst gaan eten, misschien kan ik daar dan nog weer wat ideeën van opdoen!

Een gedachte over “Recepten – Lekkere ideeën voor het kerstdiner – deel 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s