Recepten – Chocolade-havermoutpap

Als het koud is eet ik het allerliefst een warm ontbijt. En als ik er de tijd voor heb, maak ik graag pannenkoeken of een crumble, zoals deze met appel en blauwe bessen, maar ook voor als ik minder tijd heb, of gewoon geen zin om lang op m’n ontbijt te wachten, heb ik het ideale ontbijt ontdekt. Nou is havermoutpap op zich natuurlijk niks nieuws, maar ik vind deze chocoladevariant zo lekker dat ik deze steeds opnieuw maak. De ingrediënten hiervoor heb ik ook eigenlijk altijd gewoon in huis. Het is in een paar minuten gemaakt, maar smaakt toch als een luxe ontbijtje!

Recept 

Je hebt nodig:

  • 50 gram havermout
  • 2 eetlepels carobepoeder (of cacaopoeder)
  • 1 eetlepel chiazaadjes
  • 250 milliliter havermelk (of andere plantaardige melk)
  • banaan, kokossnippers of iets anders om te garneren

fullsizerender_1

Doe de havermout, carobepoeder, chiazaadjes en havermelk in een pannetje. (Omdat carob en havermelk van zichzelf al een beetje zoet zijn, gebruik ik verder niets zoets. Mocht je nou cacaopoeder gebruiken in plaats van carob en bijvoorbeeld ongezoete amandelmelk, is het denk ik wel lekker om een klein beetje maple syrup of iets anders zoets aan de pap toe te voegen.) Breng het al roerend aan de kook en laat het een minuut of twee doorpruttelen tot je een mooie dikke pap hebt. Garneer met plakjes banaan en kokossnippers, of iets anders lekkers. Probeer de chocolade-havermoutpap bijvoorbeeld eens met frambozen en stukjes amandel, of nog beter, een schep zelfgemaakte amandelpasta!

6 gedachtes over “Recepten – Chocolade-havermoutpap

  1. 91JudithO zegt:

    Jaaa, chocoladehavermout is geweldig! Wij doen er altijd een in stukken gesneden banaan doorheen, dat maakt het eigenlijk al zoet genoeg (we gebruiken cacao en half water/half melk). De kokos is wel een goeie topping-tip nu we geen frambozen meer hebben.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s