Lekker eten in Den Haag – Ontbijten bij Pistache café

Het is alweer even geleden dat ik heb geschreven over een plek waar je lekker en gezond kunt eten, de laatste keer was in november van Mix & Fix in Leiden. En dat terwijl er ook in Den Haag nog zeker meer plekken zijn die een vermelding op mijn blog verdienen. Ik hoop uiteindelijk onder “Lekker eten in Den Haag” op mijn blog een volledig overzicht te kunnen geven van alle healthy hotspots in Den Haag waar ik blij van word. Omdat er steeds nieuwe tentjes bij blijven komen (en ik ook nog steeds nieuwe dingen ontdek die er al veel langer zaten), blijf ik voorlopig nog wel even bezig. En dat is geen straf, steeds weer bij dit soort leuke restaurantjes “moeten” eten! Afgelopen maandagochtend was het Pistache Café tegenover de Paleistuin aan de beurt.

fullsizerender_2

Als je op maandagochtend ergens wil gaan ontbijten, is de keuze wat minder uitgebreid dan de rest van de week. Veel restaurants zijn immers op maandag dicht. Het Pistache café is elke dag van de week vanaf 8 uur ’s ochtends open, dus daar kun je elke dag terecht voor een ontbijtje! En niet alleen voor ontbijtjes, die overigens de hele dag te bestellen zijn, kun je er goed terecht, maar ook voor uitgebreide sandwiches en salades, lekkere taartjes en sapjes ben je daar aan het juiste adres. Aan de overkant van de straat, naast de ingang van de Paleistuin, hebben ze een leuk terrasje waar je met mooi weer heerlijk kunt zitten.

fullsizerender

Het leuke van de kaart van het Pistache Café is dat ze zowel veel keuze hebben voor gezonde eters, als voor mensen die meer zin hebben in een guilty pleasure. Zo hebben ze de glutenvrije vegan gebakjes zonder geraffineerde suiker van SUE in het assortiment (zeker een aanrader!), maar ook een meer “ouderwetse” huisgemaakte pistachetaart. Door die combinatie aan gerechten op de kaart is het een plek waar iedereen terecht kan, niet alleen de supergezonde eters. Nou ga ik natuurlijk graag voor het gezonde eten, en afgelopen maandag helemaal, omdat ik zwaar verkouden was en wel wat extra vitamientjes kon gebruiken. Dus heb ik gekozen voor een açai bowl met vers fruit en lijnzaad en een heerlijk sapje met biet en appel. Mijn keel was er ook erg blij mee dat ze verse gemberthee en verse citroenthee op de kaart hebben staan. Precies wat ik nodig had!

fullsizerender_1

3 gedachtes over “Lekker eten in Den Haag – Ontbijten bij Pistache café

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s