Lekker eten in Den Haag – The Foodmaker

Vandaag is het weer tijd voor een blog in de categorie “Lekker eten in Den Haag”. Ik hoop uiteindelijk op mijn blog een volledig overzicht te kunnen geven van alle healthy hotspots in Den Haag waar ik blij van word, maar omdat er steeds nieuwe tentjes bij blijven komen (en ik ook nog steeds nieuwe dingen ontdek die er al veel langer zaten), blijf ik voorlopig nog wel even bezig. En dat is geen straf, steeds weer bij dit soort leuke restaurantjes “moeten” eten! Gister heb ik dus geluncht bij The Foodmaker.

FullSizeRender_5

Dit oorspronkelijk Belgische concept kun je vinden aan de Turfmarkt, naast de Den Haag campus van de Universiteit Leiden (ok, de McDonalds zit er nog tussen, maar dat negeer ik liever). Door die locatie is het een perfecte plek voor studenten die liever kiezen voor de gezonde optie en voor mensen die in de lunchpauze van hun werk ergens iets gezonds willen eten, of afhalen. Het meeste eten is namelijk voorverpakt en dus makkelijk mee te nemen. Qua type eten doet het me denken aan de Pret-A-Manger waar ik in Engeland altijd heel graag wat haal en waarvan ik stiekem hoop dat ze ooit nog eens naar Nederland gaan komen: broodjes, wraps, salades, soepen, ontbijtjes, toetjes, mueslirepen enzovoorts, en dat allemaal supervers en zonder overbodige toevoegingen. Ik ben dus blij dat ik The Foodmaker heb ontdekt!

Dat The Foodmaker voor een groot deel gericht is op afhalen heeft wel als nadeel dat bijna al het eten verpakt is en dat je ook als je daar eet grotendeels wegwerpservies krijgt. Het afval wordt bij het afruimstation wel gescheiden en het bestek is bijvoorbeeld composteerbaar, wat laat zien dat ze er wel over nadenken, maar toch wordt er zo wel echt veel afval veroorzaakt, en dat vind ik persoonlijk jammer. Als je niet komt afhalen, is er bij de Foodmaker ook meer dan genoeg ruimte om ergens gezellig te gaan zitten aan een tafeltje, op een bank, of aan de bar. En voor als je wil bewegen in je lunchpauze staat er zelfs ook nog een pingpongtafel!

Bij binnenkomst werd ik meteen vrolijk van de kleurrijke saladebar waar je zelf een salade kunt samenstellen, en ik heb nog even getwijfeld of ik daar voor zou gaan omdat dat toch echt een stuk fotogenieker is dan mijn uiteindelijke keuze, maar ik ben toch voor de vegan erwtensoep gegaan. Nou heb ik denk ik al 20 jaar geen erwtensoep meer gehad, dus ik kan het moeilijk vergelijken met andere erwtensoep, maar deze van The Foodmaker was erg lekker! Bij de meeste gerechten en producten wordt aangegeven of het vegetarisch, lactosevrij, vegan en/of glutenvrij is en ook de ingrediënten staan erbij, handig voor als je allergieën hebt. Ik had er bijna spijt van dat ik kwam lunchen en niet ontbijten, want ik zag ook twee verschillende chiapuddings, eentje met chocola en eentje met mango, die er heerlijk uit zagen. En de wortelbroodjes (een vegetarische variatie op worstenbroodjes) vond ik een leuke vinding!

3 gedachtes over “Lekker eten in Den Haag – The Foodmaker

  1. Sofie zegt:

    Mmm, erwtensoep! Ik ben dus eigenlijk nog bijna nooit in The Foodmaker bij ons geweest, haha. Maar ik kende het wel. Nu heb ik nog eens zin om er toch nog eens langs te gaan! Die van ons ziet er wel niet zo hip uit 😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s