Lekker eten in Den Haag – Huisgemaakte biologische vegan lunch bij Vleugels

Gister kwam een vriendin van mij naar Den Haag en omdat zij er niet bij kon zijn met m’n verjaardag wilde ze me trakteren op een lunch. Daar zeg ik natuurlijk nooit nee tegen! Zo konden we mooi een nieuwe plek uitproberen waar ik nog niet was geweest, en eigenlijk vind ik een belevenis cadeau krijgen ook veel leuker dan spullen (ik had immers net flink geminimaliseerd in april). Ze was overigens al de tweede die met dat leuke idee kwam, ook de dag voor m’n verjaardag werd ik al mee uit lunchen genomen bij Hortus. Heerlijk!

FullSizeRender

Ik had een tijdje terug gelezen dat ze bij Vleugels in het Zeeheldenkwartier waren begonnen met het serveren van een heerlijke gezonde huisgemaakte biologische vegan lunch. Dat zijn een hele hoop bijvoeglijk naamwoorden voor het woord lunch, en van elk van die woorden op zich word ik al blij, maar alle vijf in combinatie is natuurlijk helemaal fantastisch! Gelukkig sprak dit die vriendin ook aan (ze laat zich wel vaker door mij meeslepen naar dit soort restaurants, zij is ook degene waarmee ik naar The Warehouse Cafe in Birmingham ben geweest, echt als je ooit in die stad bent, ga daar langs!), dus we zijn gaan uitproberen of de lunch bij Vleugels al deze bijvoeglijk naamwoorden verdiende.

FullSizeRender kopie 6

Het korte antwoord daarop is wat mij betreft absoluut “ja”. Vleugels noemt zichzelf een centrum voor bewustwording en gezondheid. Er worden onder andere yoga- en meditatielessen gegeven, workshops en lezingen gehouden, en er is een winkeltje met duurzame kleding en sieraden. En er is dus een gezellig cafeetje waar je eerst al superlekkere drankjes kon bestellen, en nu ook een lunch. De kaart is niet heel uitgebreid, maar eigenlijk alles wat er op stond sprak me aan. Ik had daardoor last van lichte keuzestress, maar er waren een paar dingen op, wat kan gebeuren als alles vers gemaakt wordt, dus werd het kiezen ons iets makkelijker gemaakt. Het werd voor mij uiteindelijk de soep van de dag, een ontzettend lekkere pittige soep met wortel, pinda en kokos. En ook de burger van champignons en quinoa waar ik een stukje van mocht proeven had echt een bijzonder lekkere smaak en structuur. Ik proefde zeker terug dat het allemaal met aandacht was gemaakt!

Ook van de drankkaart (zie de foto hieronder) werd ik erg blij. Er staan een hoop bijzondere dingen op die je niet op veel plekken kunt bestellen. Ik heb een heerlijke ijsthee gehad met matcha en gember (matcha blijft een van mijn favorieten, dus die moest ik wel proberen) en een Pacha latte met amandelmelk. Wat is Pacha nou weer, zullen de meesten van jullie wel denken. Nou dat is een cafeïnevrij alternatief voor koffie. Ik drink al een aantal jaar geen koffie meer, en af en toe mis ik echt een lekkere latte. Nou kan dat natuurlijk met gewone cafeïnevrije koffie, maar eigenlijk is dat niet zo heel erg gezond, en ook niet superlekker, dus ik ben altijd heel erg blij als er ergens zoiets als Pacha op de kaart staat. Dat is redelijk zeldzaam, dus alleen al daarvoor wil ik zeker terug naar Vleugels!

FullSizeRender_1 kopie

Maar ook voor de lunch kan ik Vleugels absoluut aanraden. Ik wil heel graag nog een keer de glutenvrije champignonquiche proeven, en ook de tempéburger schijnt heel lekker te zijn. Het Zeeheldenkwartier is sowieso een hele gezellige wijk (daar zit bijvoorbeeld ook het Namaste Café, waar ik een paar weken geleden nog ben geweest voor een heerlijke Indiase hoofdmassage), dus het is absoluut de moeite waard om die kant eens op te gaan. Het was gister ineens lekker zonnig weer, dus we zijn lopend terug naar de stad gegaan, en daar ben je zo. Ik vond het in ieder geval een erg geslaagd verjaardagscadeau!

Een gedachte over “Lekker eten in Den Haag – Huisgemaakte biologische vegan lunch bij Vleugels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s