Leuke dingen – Het Grote Groene Geluk bestaat twee jaar!

Vorige week plaatste ik de 100e blog op mijn site en deze week bestaat Het Grote Groene Geluk twee jaar. Twee hele mooie mijlpalen om te vieren, lijkt mij zo. Vorig jaar vierde ik het eenjarig bestaan van m’n blog nog met een overheerlijk pannenkoekentaartje met salted caramel en bessensaus (die zou ik vandaag ook wel weer lusten eigenlijk!), en dit jaar kan ik het vieren met ontzettend leuk en spannend nieuws. Ik ga namelijk voor mezelf beginnen. Ik vind dat eerlijk gezegd best eng, maar dit is absoluut het juiste moment en ik moet het gewoon gaan doen!

Toen ik vorig jaar terugblikte op het eerste jaar van Het Grote Groene Geluk was ik al bij verrast en trots over wat ik in dat jaar allemaal had bereikt en over mezelf had geleerd. Toen ik mijn eerste blog schreef had ik eigenlijk geen idee wat ik ervan moest verwachten. Ik ben maar gewoon begonnen, hoe eng ik het ook vond en hoe ver het ook buiten mijn comfortzone was, en ik had echt geen betere beslissing kunnen nemen. Ondertussen heb ik ontdekt dat m’n comfortzone misschien toch ergens anders ligt dan ik altijd dacht, want ik heb me nooit eerder zo op m’n plek gevoeld als nu. En nu kan ik terugblikken op echt een ongelooflijk tweede jaar. Als je me twee jaar geleden had voorspeld dat ik binnen twee jaar voor m’n blog op de radio geïnterviewd zou worden, in de Happinez zou staan en ook nog eens op tv zou komen, had ik je serieus voor gek verklaard.

IMG_9796

En ook dat ik nu, twee jaar later, mijn eigen bedrijfje ga beginnen, had ik niet durven dromen. En toch is het echt zo! Wat ik dan ga doen? Allereerst ga ik m’n blog professionaliseren, zodat ik betaalde samenwerkingen aan kan gaan. Verder ga ik m’n blog gebruiken als portfolio voor tekstschrijfopdrachten en in het verlengde daarvan ook tekstrevisie aanbieden. En daarnaast ga ik het werk dat ik de afgelopen tien jaar heb gedaan, projectmanagement van vertalingen, als freelancer doen. Dat ik met m’n blog snel groot geld ga verdienen verwacht ik absoluut niet, en dat is ook helemaal niet m’n doel. Ik wil juist met andere klussen voldoende geld verdienen om verder te kunnen groeien met m’n blog zodat ik meer mensen kan bereiken en zo veel mogelijk mensen kan inspireren hun leven ook een beetje groener te maken.

IMG_0773

Er komt dus een spannende tijd aan waarin veel gaat veranderen. De komende maand ga ik met m’n website aan de slag, me inschrijven bij de KvK en kijken of ik eerste opdrachten kan vergaren. En verder zal ik wel zien hoe het loopt. Want als ik één ding heb geleerd van m’n blog is het wel dat als je met de flow meegaat, de volgende stap zich steeds vanzelf aandient. Ik vind het echt wel spannend, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen.

16 gedachtes over “Leuke dingen – Het Grote Groene Geluk bestaat twee jaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s