Lekker eten in Den Haag – Pannenkoeken op het strand bij The Shore

Zoals ik vorige week heb verteld ga ik voor mezelf beginnen. En nou heeft eigen baas zijn vast ook wel nadelen, maar vandaag merk ik vooral een heel groot voordeel. Ik zit deze blog namelijk te schrijven op het strand. Het is mooi weer vandaag, dus waarom niet! En ik heb ook een heel goed excuus, ik moest namelijk echt de vegan glutenvrije pannenkoeken bij The Shore uitproberen.

In m’n overzicht van plekken waar je lekker gezond kunt eten stond nog geen enkele plek aan het strand, omdat in mijn ervaring de strandtenten in Scheveningen toch vooral een wat traditionelere menukaart hebben waar ik iets minder enthousiast van word. Maar gelukkig zijn er nu hier en daar wel uitzonderingen te vinden waar ik wel heel blij van word en The Shore is er daar eentje van. Op waarom ik het eten geweldig vind, kom ik zo terug, maar ook op het gebied van duurzaamheid zijn ze daar goed bezig. De strandtent is gebouwd van gerecyclede materialen en ze gebruiken bijvoorbeeld zonnepanelen voor de elektriciteit en zonneboilers voor de warme douches.

FullSizeRender_1

Nou vraag je je misschien af wat een strandtent met douches moet, maar The Shore is allereerst een surfschool. En sinds dit jaar is daar dus horeca bij gekomen. Daarvoor gebruiken ze alleen biologische producten, wat natuurlijk al een pluspunt is, maar wát ze op de kaart hebben staan is ook nog eens geweldig. Ze hebben namelijk pannenkoeken, en dan niet zomaar pannenkoeken, maar drie (of twee als je minder honger hebt) van die geweldige fluffy pannenkoeken op elkaar gestapeld, met allerlei lekker beleg om uit te kiezen. Alle pannenkoeken op de kaart zijn vegan en/of glutenvrij te bestellen.

Ik heb gekozen voor de Nexpa, met banaan, aardbei, blauwe bessen en pindakaas en die is zeker aan te raden! De vegan boekweitpannenkoeken waren heerlijk luchtig en tegelijkertijd goed vullend (note to self: misschien de volgende keer toch twee in plaats van drie pannenkoeken bestellen, maar ja, ik had trek van het fietsen en had nog niet ontbeten). Voor m’n vriendin is een speciale creatie gemaakt, omdat geen van de standaard opties werkte met haar allergieën. De chef vond het leuk om te experimenteren en het resultaat was zeker geslaagd. Altijd fijn als er zo goed wordt meegedacht bij allergieën!

FullSizeRender

The Shore is te vinden op een wat rustiger stukje strand (vergeleken met het stuk bij de Pier) richting Scheveningen Haven en dat het een surfschool is merk je meteen in de sfeer, heerlijk relaxed. En die pannenkoeken zijn het echt waard om die kant op te gaan. Geweldig toch, dat je hier ook als je gezond wil eten, allergieën hebt, of om andere redenen bepaalde dingen niet eet echt superlekkere pannenkoeken kunt eten!

3 gedachtes over “Lekker eten in Den Haag – Pannenkoeken op het strand bij The Shore

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s