Recepten – Geroosterde kikkererwten

Afgelopen maand ben ik met de dagboekjes van het Plasticdieet begonnen met het plaatsen van een tweede blog in de week en het leek me leuk om dat er voorlopig in te houden. En omdat ik de laatste tijd niet zo heel veel recepten heb geplaatst, heb ik bedacht om in de maand augustus iedere vrijdag een recept te plaatsen. Ik heb namelijk best een aantal leuke recepten eerder als gastblog geschreven die nog niet op m’n eigen site staan.

FullSizeRender

Vandaag begin ik met het recept voor geroosterde kikkererwten. Voordat ik ze zelf een keer gemaakt had, snapte ik niet zo goed waarom iedereen er zo enthousiast over was. Ik vind kikkererwten best ok, maar om ze nou als snack te eten? Maar wat blijkt, als je kikkererwten roostert worden ze superlekker knapperig en smaken ze eigenlijk helemaal niet meer echt naar kikkererwten. Ik maak ze vaak om door een salade te doen, of als croutons in de soep te gebruiken, maar heb dan meestal de helft al opgesnoept voordat ze op m’n bord belanden.

Ik vind geroosterde kikkererwten zelf erg lekker met kurkuma, maar als je van pittig houdt, is pittig paprikapoeder of cayennepeper ook een goed idee bijvoorbeeld. Je kunt natuurlijk helemaal los gaan met je eigen favoriete kruiden!

FullSizeRender_5

Recept 

Je hebt nodig:

  • 200 gram kikkererwten (uit blik/pot of zelf gekookt)
  • een eetlepel gesmolten kokosolie
  • een theelepel kurkuma
  • een theelepel knoflookpoeder
  • beetje zout & peper

Als je kikkererwten uit een blik of een pot gebruikt, spoel ze dan af en laat ze uitlekken. Of week en kook gedroogde kikkererwten volgens de instructies op de verpakking. Voor beide varianten geldt dat het belangrijk is dat de kikkererwten goed droog zijn, dus leg ze even in een schone theedoek of dep ze droog met keukenpapier. Meng de kikkererwten daarna in een kom goed met de kruiden, het zout en de olie en verdeel ze vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Rooster ze in de oven op 200 graden voor ongeveer 30 minuten. Schud ze tussendoor een paar keer om en hou in de gaten dat ze niet aanbranden. Ze zijn klaar als ze goudbruin en lekker knapperig zijn. Zijn ze nog een beetje zacht? Doe ze dan nog even terug in de oven, ze zijn echt ontzettend veel lekkerder als ze goed knapperig zijn!

FullSizeRender_1

8 gedachtes over “Recepten – Geroosterde kikkererwten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s