Recepten – Boekweitpap met peer en framboos

Vandaag deel twee in de serie gastrecepten die nog niet op mijn eigen site staan, waar ik vorige week mee ben begonnen. Dit keer wil ik graag deze mooie roze boekweitpap met jullie delen. Als je vaker recepten op mijn site bekijkt, dan was het je misschien al opgevallen dat ik dol ben op havermout. Ik gebruik het heel vaak als ingrediënt bij het bakken, en ik ontbijt ook regelmatig met havermoutpap. Het fijne daaraan is namelijk dat je eindeloos kunt variëren met wat je er allemaal aan toevoegt en zo toch elke keer een heel ander ontbijtje hebt. Zo vind ik deze chocoladevariant zelf erg lekker.

Maar na heel veel havermoutontbijtjes is het soms fijn om net even wat anders te eten, dus als de havermout bijna m’n neus uitkomt, maak ik ook wel eens boekweitpap. Deze pap lijkt op havermoutpap, maar heeft net een wat andere smaak en structuur en dat is voor de variatie zeker lekker. Je maakt deze pap van boekweitgrutten. Met boekweitvlokken kan het ook, die zijn alleen wat sneller gaar, dus kook het dan wat korter. Het onderstaande recept kan je niet maken met hele boekweitkorrels, die moeten veel langer gekookt of eerst geweekt worden.

FullSizeRender

Recept 

Voor één persoon heb je nodig:

  • 70 gram boekweitgrutten
  • 200 milliliter havermelk (of andere melk naar keuze)
  • een halve peer
  • een paar frambozen (ongeveer 25 gram), vers of uit de diepvries

Snij de halve peer in kleine stukjes en doe deze met de boekweitgrutten en melk in een steelpannetje. Verwarm dit op laag vuur voor ongeveer 10 minuten. Voeg aan het eind de frambozen toe en verwarm die ook even mee. Proef of de pap gaar is en verwarm het eventueel nog wat langer. Voeg wat extra melk toe als het te dik wordt.

FullSizeRender_1

Door de combinatie van peer en framboos is deze pap lekker friszoet. Eet de pap zo, of voeg nog wat lekkere toppings toe. Bijvoorbeeld wat extra fruit, geraspte kokos, pompoenpitten, chiazaad of waarom niet gewoon wat zelfgemaakte cruesli met appelsmaak en kokossnippers? Al eet je dan toch wel weer havermout. Zie je, ik kan het gewoon niet laten!

3 gedachtes over “Recepten – Boekweitpap met peer en framboos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s