Recepten – Heerlijk zoete karamelkoeken met dadels

Het is weer vrijdag, dus tijd om weer een oud gastrecept met jullie te delen. Deze karamelkoeken zijn echt te simpel om te maken, maar zo ontzettend lekker! Het werd de hoogste tijd dat ik dit recept ook op m’n eigen site zet.

Dus heb je zin in iets lekker zoets, probeer dan absoluut een keer deze karamelkoeken gemaakt met dadels in plaats van geraffineerde suiker. Ze zijn knapperig van buiten, van binnen zacht als een cakeje en heerlijk zoet. Bovendien zijn ze vegan en glutenvrij. Ik denk dat ik dit weekend maar weer eens de keuken in duik!

FullSizeRender_1

Recept

Je hebt nodig:

  • 150 gram ontpitte zachte dadels (medjool of sukkary)
  • 2 eetlepels kokosolie
  • ½ theelepel baking soda
  • 25 milliliter kokend water
  • 150 gram boekweitmeel

FullSizeRender

Doe de dadels in een schaaltje met de kokosolie en de baking soda. Giet hier het kokende water bij. Roer het goed door (let op: gebruik hier geen metaal voor, dat kan ervoor zorgen dat de baking soda gaat oxideren) en wacht eventjes tot de dadels goed zacht zijn. Druk de dadels dan fijn, zodat er een dikke karamelsaus ontstaat. Deze saus is overigens ook heerlijk op bijvoorbeeld pannenkoeken of toetjes! Dan kun je ervoor kiezen om het nog even in de blender of de keukenmachine te doen om er echt een gladde saus van te maken, maar voor de koeken is het juist lekker als er nog wat stukjes dadel in blijven zitten.

Voeg ook het boekweitmeel toe en meng alles goed. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hier met je handen bergjes beslag op. Het is nogal een plakkerig beslag, dus het kost wat moeite om er mooie koeken van te vormen, maar dat heeft dan wel weer als voordeel dat de uitstekende stukjes beslag tijdens het bakken heerlijk knapperig worden! Bak de koeken in de oven voor ongeveer 15 minuten op 200 graden. Hou ze wel goed in de gaten, want ze branden snel aan.

FullSizeRender_2

3 gedachtes over “Recepten – Heerlijk zoete karamelkoeken met dadels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s