Leuke dingen in Den Haag – Pluk

Ik woon al ruim 11 jaar in Den Haag en toch ontdek ik nog regelmatig weer een hele fijne plek waarvan ik niet wist dat die bestond. Afgelopen zondag ben ik bijvoorbeeld naar Pluk geweest, en wat was dat leuk zeg! Ik had Pluk al een tijdje op m’n lijstje staan om eens te bezoeken en een blog over te schrijven, maar het was er nog niet van gekomen. Tot ik twee weken geleden met Lotta van Healthy Life Lab had afgesproken bij FOAM en ze daar een dagsoep hadden met bonen uit de tuin van Pluk en ik er op die manier weer aan herinnerd werd. Soms word je zo toevallig de juiste richting opgeduwd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pluk is lastig in één zin te omschrijven. Er is een grote moestuin, waar je op woensdagmiddag ook zelf fruit kunt plukken, en er is een winkeltje waar je producten uit de tuin kunt kopen. Ik heb zondag natuurlijk meteen m’n slag geslagen. Het was al wat later op de middag, dus niet alles was er meer, maar ik heb nog een hele mooie gele courgette, wat snijbiet en een paar van de pronkbonen kunnen kopen die ook bij FOAM in de soep zaten. Er is ook een lunchroom met een groot terras waar alle gerechten biologisch, vegetarisch en zo veel mogelijk uit eigen tuin zijn, en er zijn een kinderboerderij en een speelplek voor kinderen. Er is een heemtuin waar je kunt wandelen en zelfs picknicken met een complete picknickmand (als je die uiterlijk een dag van tevoren hebt besteld), er worden regelmatig activiteiten georganiseerd en je kunt de locatie afhuren voor feestjes. Ook fungeert Pluk als sociale werkplek. Het is zo’n uitgebreid concept, dat ik waarschijnlijk nog dingen ben vergeten te noemen!

 

Naast al die dingen, vond ik Pluk vooral een heel mooi natuurlijk plekje in (of eigenlijk aan de rand van) de stad. De zon scheen, dat hielp natuurlijk, maar het voelde echt als een heerlijke plek om een middag rond te hangen. Het personeel was heel erg vriendelijk, er was alle ruimte voor spelende kinderen en we hebben een heel interessant gesprek gevoerd met een in 1929 geboren vaste gast die daar regelmatig een kopje koffie komt drinken en waar wij toevallig een lange tafel mee deelden. De sfeer was gewoon erg prettig. En ook de pindasoep die ik had besteld was lekker! Net als de bambukoffie met havermelk die ik erbij dronk. Ik drink geen koffie (vanwege de cafeïne waar ik niet goed tegen kan, niet omdat ik het niet lekker vind, sterker nog, ik vond het altijd heerlijk) en het is echt een zeldzaamheid dat ze ergens zo’n koffievervanger op de kaart hebben staan, dus dit is voor mij een extra pluspunt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het is dat Loosduinen voor mij zo ongeveer de andere kant van de wereld is (ok, de andere kant van de stad, maar binnen Den Haag kan het echt niet veel verder), anders zou ik hier elke week willen zitten! Al denk ik dat ik de fietstocht van 10 km er best nog wel eens voor over ga hebben met mooi weer, want ik vond het er fantastisch.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6 gedachtes over “Leuke dingen in Den Haag – Pluk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s