Recepten – Verrassend lekker soepje van aardappel en prei

Prei is nooit echt mijn favoriete groente geweest, maar sinds ik deze aardappel-preisoep heb ontdekt, vind ik het ineens wel lekker! Gelukkig maar, want er zit zo af en toe wel eens prei in ons groentepakket en ik wist nooit zo goed wat ik daar dan van moest maken. Tot ik na een paar keer experimenteren uitkwam op deze soep!

De soep is door de aardappels lekker vullend en is dan ook een echte maaltijdsoep. Wil je een extra crunch toevoegen? Probeer dan eens deze lekkere geroosterde kikkererwten als croutons in de soep!

FullSizeRender_1

Recept

Je hebt nodig:

  • 2 stuks prei
  • 500 gram aardappels
  • een kwart van een grote ui (of een halve kleine)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie of kokosolie
  • 1 dessertlepel (keltisch) zeezout
  • peper naar smaak
  • 800 milliliter kokend water
  • eventueel wat verse peterselie of bieslook

Was de aardappels en snij ze in blokjes (met de schil er nog aan). Snij de prei in ringen en was deze ook. Snij de ui in stukjes en pel de knoflook. Verwarm de olie in een grote soeppan en voeg de ui toe en pers de knoflook erin. Bak dit op laag vuur tot het bruin kleurt. Voeg dan de prei en de blokjes aardappel toe en bak die ook een paar minuten mee.

FullSizeRender-2

Voeg dan het kokende water, het (keltisch) zeezout en peper naar smaak toe (een dessertlepel zout klinkt misschien veel, maar bedenk dat dit een grote pan soep is zonder bouillon). Doe het deksel op de pan en laat de soep een kwartier koken. Controleer of de aardappels goed gaar zijn en zo ja, pureer de soep met een staafmixer. Als de soep te dik is, voeg dan nog wet extra water toe. Garneer eventueel met wat verse peterselie of bieslook.

4 gedachtes over “Recepten – Verrassend lekker soepje van aardappel en prei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s