Groene Challenge – Een Heldenmaand

In april deed ik de Minimalism Game, in juni deed ik mee aan de Buy Nothing New Month en in juli aan het Plasticdieet. Voor augustus had ik mezelf een maandje vrij gegeven van m’n Groene Challenges, het hele nieuwe zelfstandig ondernemer zijn vond ik namelijk al uitdaging genoeg, maar in september wou ik zeker weer een nieuwe uitdaging aangaan. Maar ik was me toch een partij inspiratieloos… Niet alleen dit jaar maar ook vorig jaar heb ik al een hoop verschillende leuke uitdagingen gedaan, en ik kon even niets nieuws meer bedenken. Gelukkig kwam Natasja van de blog Groene Manieren to the rescue! Zij was namelijk net Het hedendaagse heldenboek van Rachel van de Pol aan het lezen. 

In 2014 heeft Rachel elke dag iets gedaan om de wereld te redden, en daar over geblogd op haar site www.ikreddewereld.nl. In haar boek vertelt ze over het hoe, wat en waarom ervan, en geeft ze ruim 100 ideeën voor hoe je zelf ook de wereld een beetje beter kunt maken. Kijk, dat klinkt als een leuke uitdaging! Ik ga dus in september net als Rachel de wereld redden, elke dag een klein beetje. Het mooie van haar project vind ik hoe aanstekelijk het lijkt te werken, zoals blijkt uit de verhalen in haar boek, en wat er nu ook toe heeft geleid dat ik dit ook een maand ga doen. Hopelijk werkt mijn heldenmaand weer als inspiratie voor anderen!

Je kunt wel heel pessimistisch denken “in m’n eentje red ik de wereld toch niet” en “er is zoveel ellende in de wereld, we gaan er allemaal toch wel aan”, maar daar word je niet gelukkiger van. En wat blijkt, van andere mensen helpen, word je dat wel. Dus ook al red ik de wereld niet met de 30 kleine dingen die ik ga doen in september, ik draag wel wat positiefs bij en word er zelf in ieder geval niet slechter van. Goed, dat is besloten. Dan moet ik het nu nog concreet gaan invullen, en dat is nog niet zo makkelijk gezegd als gedaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een deel van de dingen op het lijstje achterin het boek, zijn namelijk dingen die ik al doe (vegetarisch eten, plantaardige melk gebruiken, koken met restjes, tweedehands shoppen, plastic afval scheiden, spullen uitlenen via Peerby) en nou kan ik het mezelf natuurlijk makkelijk maken en de eerste dagen dat soort dingen op het lijstje afvinken, maar dat zet natuurlijk geen zoden aan de dijk. Ik wil dus 30 dingen gaan bedenken die ik nu nog niet regelmatig doe en misschien ook wel wat buiten mijn comfort zone liggen (ik zie mezelf bijvoorbeeld nog niet zo snel met een doos ijsjes naar de stratenmakers lopen die hier om de hoek aan het werk zijn), het blijft immers wel een uitdaging!

Ik zal op Instagram mijn dagelijkse heldendaad delen en hier op m’n blog af een toe een tussentijdse update geven. Heb jij tips of ideeën voor wat ik de komende maand allemaal zou kunnen doen om de wereld een beetje te redden? Deel ze gerust met me. En ik zou het nog veel leuker vinden als je met me mee zou willen doen, al is het maar voor een weekje, of een dag. Het hedendaagse heldenboek is zo aanstekelijk geschreven dat je eigenlijk niets anders kunt dan mee willen doen als je het leest!

[Deze blog bevat een affiliate link.]

6 gedachtes over “Groene Challenge – Een Heldenmaand

  1. Maria de Ridder zegt:

    Sanne wat moedig om nog 30 dingen op te pakken en buiten je comfortzone te gaan. Je brengt mij zowiezo op een goed idee. En ik geloof er ook stellig in dat alle kleine beetjes helpen. Net zoals ik, door mijn werk bij Humanitas, geloof dat ieder mens, ieder contact er toe doet.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s