Recepten – Drie keer feestelijke taart

Ik zat laatst eens door de recepten op m’n site te scrollen en het zijn er, zeker nu ik net een aantal oude gastrecepten heb toegevoegd, zo langzamerhand stiekem best al veel! Dus leek het me leuk om er steeds een aantal opnieuw uit te lichten. En om meteen goed te beginnen, heb ik vandaag drie recepten van ontzettend lekkere feestelijke taarten voor je!

Pannenkoekentaartje met bessensaus en salted caramel

Dit pannenkoekentaartje heb ik vorig jaar voor mezelf gemaakt om de eerste verjaardag van Het Grote Groene Geluk te vieren. Het bestaat uit boekweitpannenkoeken met daartussen laagjes zelfgemaakte bessensaus en salted caramel gemaakt van dadels. Ik heb toen een eenpersoons taartje gemaakt, maar je kunt natuurlijk ook meer van alle ingrediënten nemen en een grote pannenkoekentaart maken. Als je er dan punten van snijdt, kun je heel mooi de opgebouwde laagjes zien! Het recept voor dit pannenkoekentaartje met bessensaus en salted caramel vind je hier.

FullSizeRender_2

Kersttaartjes met pistache en granaatappel

Ook deze taartjes met pistache en granaatappel heb ik voor een speciale gelegenheid gemaakt, namelijk voor de kerst. De taartjes zijn heerlijk zoet door de dadels, maar ook fris door de granaatappel en limoen, en de kokoslaag is heerlijk romig. En door het rood en groen van de pistachenootjes en granaatappelpitjes zien ze er ook nog eens heel erg kerstig uit! Maar ik vind dat je ze ook best midden in het jaar mag eten. Het recept is hier te vinden.

FullSizeRender_1 kopie

Vegan cheesecake met aardbei en granaatappel

Ik heb blijkbaar iets met granaatappelpitjes op taart, want ook op deze lekkere vegan cheesecake zitten ze! Eerder had ik ’m trouwens voor een verjaardag gemaakt met frambozen door de vulling en bosbessen erop en die variant viel ook erg in de smaak. Eigenlijk werkt deze taart met alle soorten fruit die je maar wil, vers of uit de diepvries. En ook met de bodem kun je variëren. Voor de verjaardag had ik de bodem van koekjes gemaakt (een pak koekjes naar keuze prakken, met wat gesmolten kokosolie even bakken in een pannetje en daarna in de springvorm drukken en in de koelkast hard laten worden), maar voor op m’n blog heb ik er een iets verantwoordere versie van gemaakt met haver en dadels. Allebei even lekker! Het recept lees je hier.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6 gedachtes over “Recepten – Drie keer feestelijke taart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s