Recepten – Drie warme ontbijtjes

Na vorige week drie recepten voor feestelijke taarten te hebben gedeeld, leek het me vandaag een mooi moment om drie warme ontbijtjes te verzamelen. Nu het weer totaal is omgeslagen naar herfst, is een warm ontbijtje natuurlijk een heerlijke manier om de dag goed te beginnen! 

Apple blueberry crumble

Deze apple blueberry crumble doet het niet alleen goed als een lekker warm fruitig ontbijtje, perfect voor een koude ochtend in het weekend, maar ook als een heerlijk dessert. Je kunt de crumble natuurlijk ook met een andere combinatie van fruit maken. Ik vind de smaken van appel en blauwe bessen samen echt heel lekker, maar er zijn genoeg andere lekkere combinaties, afhankelijk van het seizoen: perzik en framboos bijvoorbeeld, of peer en braam. Heerlijk! Het recept vind je hier.

FullSizeRender_3

Chocolade-havermoutpap

Als ik er de tijd voor heb, maak ik graag pannenkoeken of de bovenstaande crumble, maar ook voor als ik minder tijd heb, of gewoon geen zin om lang op m’n ontbijt te wachten, heb ik het ideale ontbijt ontdekt. Nou is havermoutpap op zich natuurlijk niks nieuws, maar ik vind deze chocoladevariant zo lekker dat ik deze steeds opnieuw maak. De ingrediënten voor dit recept heb ik ook eigenlijk altijd gewoon in huis. Het is in een paar minuten gemaakt, maar smaakt toch als een luxe ontbijtje!

fullsizerender_1

Boekweitpap met peer en framboos

Als je vaker recepten op mijn site bekijkt, dan was het je misschien al opgevallen dat ik dol ben op havermout. Ik gebruik het heel vaak als ingrediënt bij het bakken, en ik ontbijt ook regelmatig met havermoutpap. Het fijne daaraan is namelijk dat je eindeloos kunt variëren met wat je er allemaal aan toevoegt en zo toch elke keer een heel ander ontbijtje hebt, zoals bijvoorbeeld de chocoladevariant van hierboven. Maar na heel veel havermoutontbijtjes is het soms fijn om net even wat anders te eten, dus als de havermout bijna m’n neus uitkomt, maak ik ook wel eens boekweitpap. Deze pap lijkt op havermoutpap, maar heeft net een wat andere smaak en structuur en dat is voor de variatie zeker lekker. Kijk hier voor het recept!

FullSizeRender_1

3 gedachtes over “Recepten – Drie warme ontbijtjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s