Recepten – Drie keer feestelijke hapjes

Twee weken geleden heb ik al drie recepten voor hele lekkere feestelijke taarten gedeeld, maar een feestje is natuurlijk niet compleet zonder hartige hapjes. Daarom vandaag drie recepten voor feestelijke hapjes waar je zeker indruk mee kunt maken op je gasten. Ik gok dat weinig mensen door zullen hebben dat ze vegan en eigenlijk best wel gezond zijn!

Sushi met tempé, avocado en komkommer

Toen ik op het Vegan Summer Camp twee jaar geleden heerlijke sushi had gegeten, had ik zin om zelf ook weer een keer sushi te maken. Ik had dat al vaker gedaan, maar tijdens de kookworkshop op het kamp kreeg ik weer nieuwe nuttige tips en ideeën voor een lekkere vulling. Ik ben thuis dus meteen aan de slag gegaan en heb sushi met tempé, avocado en komkommer gemaakt. Heerlijk als hapje op een feestje, eet een groot bord vol als avondeten, of neem de sushi mee naar je werk als lunch!

FullSizeRender_1

Stamppotkroketjes

Tijdens een challenge tegen voedselverspilling heb ik van een restje andijviestamppot echt superlekkere kroketjes gemaakt. Ik ga komende winter weer zorgen dat we af en toe stamppot overhouden, want ik wil ik die kroketjes weer eten! Het recept voor de kroketjes kun je hier vinden. Je kunt ze maken van welke stamppot je ook hebt, en van een klein beetje stamppot kun je al een paar kroketjes maken. Of je maakt een heel bord vol en serveert ze op een feestje!

fullsizerender

Springrolls met mango en avocado & een pindasausje

Een van de eerste recepten op mijn blog was het recept voor springrolls met mango en avocado, die ik had gemaakt toen ik met een groepje vriendinnen ging eten. De springrolls en het pindasausje zijn makkelijk om van te voren te maken en ergens mee naar toe te nemen, ze zien er leuk uit door de kleurtjes, en zijn ook nog eens heel erg lekker! Klik hier voor het recept.

image1

2 gedachtes over “Recepten – Drie keer feestelijke hapjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s