Groene Challenge – Nogmaals meedoen aan de Vegan Challenge

Het is pas 22 september vandaag, en dus ben ik nog druk bezig de held uit te hangen voor m’n heldenmaand, maar toch wil ik vandaag alvast vertellen over de Vegan Challenge waar ik in oktober aan mee ga doen. Ik heb mezelf de komende week namelijk een weekje vrij gegeven (zo fijn, dat eigen baas zijn!), niet alleen van m’n freelance werk, maar ook van m’n blog en social media. Ik heb het eerste kwartaal voor mezelf werken erop zitten, dus ik vond dat ik dat wel verdiend had, even een weekje offline. Ik ga nog wel door met de heldenmaand natuurlijk, eens kijken of dat ook lukt tijdens het vakantievieren in de Ardennen, maar zal er pas als ik terug ben weer over posten. En als ik dan weer terug online ben, is het inmiddels oktober, en is de Vegan Challenge begonnen. 

De Vegan Challenge, waarbij je een maand lang volledig vegan eet, wordt in Nederland tweemaal per jaar gehouden, in april en in oktober. Vorig jaar in april heb ik ook meegedaan en toen trok ik na afloop de volgende conclusie:

Na deze maand wil ik zeker grotendeels vegan blijven eten, eigenlijk wat ik al deed, maar dan nog net wat vaker. Ik zeg grotendeels, omdat ik me er heel goed bij voel om vegan te eten, maar voor mezelf wel de mogelijkheid wil houden om me daar af en toe niet aan te houden. Ik kan me zo voorstellen dat er situaties zullen zijn, bijvoorbeeld op vakanties, dat het wel mogelijk is om iets vegetarisch te eten, maar er geen vegan opties zijn. Of dat ergens nog net een heel klein beetje zuivel in zit. Bij voorkeur eet ik het niet en waar ik er zelf invloed op heb, zal ik altijd de vegan optie kiezen, maar bij 95% vegan voel ik me op dit moment het beste.

IMG_5583 2

De afgelopen anderhalf jaar zijn m’n ideeën hierover en m’n eetgedrag niet de hele tijd hetzelfde gebleven. Sommige periodes voelde ik me er eigenlijk helemaal niet meer ok bij om ergens anders dan thuis gewoon vegetarische gerechten te eten met veel zuivel en ei, maar andere periodes koos ik er ook thuis voor om wel gewoon feta in m’n salade te doen omdat ik dat nou eenmaal lekker vind. Heel tegenstrijdig dus eigenlijk. Ik had verwacht dat het vanzelf wel duidelijk zou worden wat ik hier nou mee zou willen, maar ik blijf maar een soort van halve veganist. Om het voor mezelf (en ook m’n omgeving, want die weten inmiddels ook niet meer wat ik nou wel en niet eet) te proberen wat duidelijker te maken, leek het me dus een heel goed idee om weer mee te doen aan de Vegan Challenge en dus een maand volledig vegan te eten, en dan daarna te kijken of ik het misschien helderder voor mezelf krijg wat ik nou wil.

Nou begin ik de Vegan Challenge dit jaar zeker goed, vanuit de Ardennen ga ik namelijk door naar Londen voor een etentje met oud-collega’s (met de trein overigens, omdat ik het mezelf eigenlijk niet meer kon verkopen dat het ok is om te vliegen, maar dat is een ander verhaal en een onderwerp waar ik nog wel eens een blog aan ga wijden) en als je ergens goed en lekker vegan kunt eten is het daar wel. Ik heb dus al helemaal zin om op 1 oktober door de stad te lopen op zoek naar lekkere vegan dingen!

Wil je ook meedoen met de Vegan Challenge? Als je je hier aanmeldt, ontvang je elke dag een mail met recepten en tips, zodat je een maand kunt ervaren hoe het is om vegan te zijn, zonder dat je zelf uit hoeft te zoeken wat je dan zou kunnen eten. Overigens zijn ook alle recepten op mijn blog vegan (op een paar keer makkelijk vervangbare honing na in een paar van de eerste recepten), dus kijk ook daar gerust voor meer inspiratie!

17 gedachtes over “Groene Challenge – Nogmaals meedoen aan de Vegan Challenge

 1. Linda - Zaailingen zegt:

  Ah, je vegandilemma. Ik had precies hetzelfde met vlees. Je wil jezelf niet in een hokje proppen en flexibel kunnen zijn, maar soms is dat hokje juist wel weer zo duidelijk. Ben benieuwd of de challenge je duidelijkheid gaat brengen, in de eerste plaats voor jezelf 🙂
  Fijne vakantie! Geniet ervan! En hoera voor de trein 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Janneke zegt:

  Hoi, ik geloof dat alle beetjes helpen. Dus als dat betekent dat je af en toe vegetarisch eet omdat je dat fijn vindt, is dat ook helemaal oké. Als je je beseft hoevaak je namelijk al wel Vegan hebt gegeten!
  Waarom zou je iets niet ‘half’ ‘mogen’ zijn, als dat voor jou helemaal passend is. Ik denk dat je het dan ook langer en met meer plezier volhoud..

  Geliked door 1 persoon

  • Sanne - Het Grote Groene Geluk zegt:

   Dank je Janneke, heel fijn om dit te horen. Je hebt ook gelijk, ik ben zelf normaal ook altijd van de kleine stapjes in plaats van grote veranderingen, maar om de een of andere reden denk ik hierbij dat ik volledig vegan moet eten, omdat het anders niet telt. Maar dat is natuurlijk niet zo. Ik ga ervaren hoe ik de vegan challenge ga vinden!

   Like

 3. Helma zegt:

  Hoi Sanne, je hoeft niet altijd zulke strak omlijnde keuzes te maken en daarnaar te leven, hoor! Je intenties zijn prima en perfectie kun je nastreven, maar worden doet niemand dat.
  Geniet van je welverdiende vakantie!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s