Groene Challenge – De Vegan Challenge – een update

Op 1 oktober begon ik voor de tweede keer aan de Vegan Challenge en dus geef ik vandaag een tussentijdse update. Nou begon ik de challenge dit jaar zeker goed, ik was namelijk een paar dagen in Londen voor een etentje met oud-collega’s en als je ergens goed en lekker vegan kunt eten is het daar wel. Ik heb een vegan markt bezocht, de overheerlijke kokospannenkoeken gegeten van OSU Coconuts (zie de foto hieronder), ben weer naar de deli van Deliciously Ella geweest en op het station heb ik een heerlijk lunchpakketje gescoord voor in de trein terug naar huis. Echt, in Londen kun je overal lekker vegan eten vinden! (Meer tips voor vegan reisbestemmingen vind je trouwens komende vrijdag op mijn blog.)

Dat was een mooie makkelijke start voor m’n Vegan Challenge, maar ook daarna ging het eigenlijk vanzelf. Ik at natuurlijk al grotendeels vegan, dus ik hoefde niet opnieuw te leren koken of te ontdekken wat er nou eigenlijk wel of niet vegan is, maar hier en daar maakte ik nog wel uitzonderingen en at ik iets dat wel vegetarisch was maar niet vegan, de ene periode wat meer dan de andere. Maar nu deze maand vind ik het helemaal niet meer lastig om iets te laten staan omdat het niet vegan is, of om bijvoorbeeld bij het koken de feta apart te houden en het gerecht zelf zonder te eten. Misschien juist omdat het voor mezelf nu door de Vegan Challenge heel duidelijk is wat ik wel en niet eet, en ik dus niet elke keer dat ik ga eten opnieuw de afweging hoef te maken of ik het wel wil (want lekker) of niet (want niet duurzaam en niet diervriendelijk).

Met het bovenstaande wil ik trouwens absoluut niet suggereren dat vegan eten niet lekker zou zijn. Want het tegenovergestelde is waar. Er zijn zo veel heerlijke dingen te maken en te kopen, en ook deze Vegan Challenge ontdek ik weer nieuwe dingen. Zo ben ik afgelopen zaterdag eindelijk eens bij vegetarisch restaurant Spirit in Rotterdam geweest, waar ik al jaren heel veel mensen over hoor, en het is maar goed dat ze niet in Den Haag zitten (alleen in Rotterdam en Amsterdam), anders zou ik er elke week wel willen eten! Iedereen die denkt dat vegetarisch of vegan eten saai is, zou eens een rondje om het buffet van Spirit moeten lopen en dan spreek ik ze daarna nog wel eens. Echt ongelooflijk lekker allemaal, en helemaal fijn dat je zelf op kunt scheppen (zoals je op mijn bordje hieronder kunt zien had ik moeite met kiezen en heb ik gewoon van heel veel dingen een klein beetje genomen).

IMG_1712

Ik begon opnieuw aan de Vegan Challenge om te proberen voor mezelf (en m’n omgeving) duidelijker te krijgen wat ik nou wel en niet wil eten. Nu we ruim halverwege de maand zijn heb ik denk ik voor mezelf al wel besloten dat ik een maandje te kort vind om te bepalen of ik voor altijd volledig vegan wil blijven eten. Ik denk er nu dus over na om de Vegan Challenge voor mezelf in ieder geval met nog twee maanden te verlengen, tot eind dit jaar. Over twee weken laat ik weten wat m’n plan nu precies gaat worden!

10 gedachtes over “Groene Challenge – De Vegan Challenge – een update

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s