Leuke dingen – Drie vegan bestemmingen

In Nederland is het prima te doen om vegan te eten, twee weken geleden deelde ik bijvoorbeeld nog mijn drie favoriete vegan restaurants in Den Haag, maar als je op reis bent is het niet overal altijd even eenvoudig om iets lekkers te vinden. De drie onderstaande bestemmingen zijn vergeleken met Nederland juist echte walhalla’s voor als je op zoek bent naar lekker vegan eten! 

Berlijn

Ik ben normaal niet zo van het vaker naar dezelfde plek gaan, er is nog zo veel nieuws te ontdekken in de wereld, maar de afgelopen jaren ben ik meerdere malen in Berlijn geweest en ik zou er graag nog veel vaker heen gaan. Berlijn heeft een fijne sfeer, er is altijd van alles te beleven en wat ik zelf vooral erg prettig vind, is dat ze er heel erg vooruitstrevend zijn qua biologisch, gezond en vegan eten.

FullSizeRender_3

Overal geven ze op menukaarten aan wat er vegan is, er zijn ontzettend veel vegan restaurants, er is een vegan supermarkt en elke keer dat ik er ben ontdek ik weer leuke nieuwe plekken. Ik ben nog lang niet klaar met Berlijn! Hier kun je een aantal tips lezen die ik na een bezoekje vorig jaar heb gepost.

Londen

Londen heeft een hele andere sfeer dan Berlijn, maar ook daar is het voor vegans goed toeven! Ik ben er een paar weken geleden nog geweest (toevallig precies toen ik aan de Vegan Challenge begon), en ik heb weer heerlijk gegeten en van alles gekocht voor thuis (ik was met de trein, dus geen gedoe met dat je geen vloeistoffen of vloeistofachtige substanties mee mag nemen in je handbagage, erg handig als je eten/drinken mee wil nemen).

FullSizeRender

En uiteraard ben ik weer naar m’n favoriete plek geweest, de deli van Deliciously Ella, maar nu naar een net geopende nieuwe locatie. Vorig jaar was ik er voor het eerst, en schreef ik er deze blog over. Met meteen ook een tip voor een geweldig restaurant in Birmingham, want niet alleen in Londen kun je heel goed vegan eten, ook in andere steden in de UK!

Het Vegan Summer Camp in Frankrijk

Niet op zoek naar een citytrip, maar naar een bestemming voor de zomer? Dan is het Vegan Summer Camp in het zuid-westen van Frankrijk absoluut een aanrader! Heerlijk even een weekje weg en niks hoeven. Behalve genieten van het heerlijke eten dat twee keer per dag voor je klaar staat, met een boekje in de hangmat en als je wil meedoen met de yogalessen of surflessen.

Ik ben er twee jaar geleden geweest, en het eten was echt zo ontzettend lekker. Tweemaal per dag de keuze uit een tafel vol met lekkere vers gemaakte gerechten, grotendeels lokaal en biologisch. Het is ruim twee jaar geleden dat ik er was, maar ik denk er nog steeds af en toe aan terug.

4 gedachtes over “Leuke dingen – Drie vegan bestemmingen

 1. karlienvh zegt:

  In Marokko was vegetarisch eten heel gemakkelijk, maar of het ook vegan was heb ik niet op gelet, maar kan me eigenlijk niet voorstellen dat in iets als couscous met groenten en fruit als dessert iets dierlijks te vinden is.

  Geliked door 1 persoon

 2. sarareijnders zegt:

  Leuk!! Ik krijg meteen zin om Berlijn en Londen te bezoeken 🙂 en dat vegan summer camp in Frankrijk vind ik ook erg aantrekkelijk klinken, ik weet alleen niet of ik mijn vriendje daar zo blij mee maak
  In Londen zou ik ook graag naar het restaurant van Deliciously Ella willen, ik wist niet dat ze een eigen restaurant heeft. Ik heb een van haar kookboeken en ben daar echt heel blij mee 🙂 Dat boek heeft mij de vegan keuken laten ontdekken O:)

  Geliked door 1 persoon

  • Sanne - Het Grote Groene Geluk zegt:

   Wat leuk, Ella’s boek is ook echt mijn eerste echte kennismaking met de vegan keuken geweest. Ze heeft inmiddels zelfs meerdere deli’s. En verder zijn er nog zo veel meer leuke opties in Londen! Bovendien heb ik nu ervaren dat met de trein ook prima gaat, dus dat maakt een tripje Londen ook een stuk minder slecht voor het milieu dan met het vliegtuig. 🙂

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s