Recepten – Drie keer vegan lekkers voor bij de thee

Het is de laatste week van de Vegan Challenge, dus deel ik nog een keer drie vegan recepten. Dit keer heb ik drie zoete snacks uitgezocht, alledrie erg lekker bij een kopje thee of koffie en heel simpel te maken. Heerlijk met dit herfstige weer, op de bank met een boek, een kopje thee en een zelfgemaakte truffel of een zelfgebakken koekje erbij!

Dadeltruffels met pindakaas en kokos

Soms heb je zin in een lekker zoet tussendoortje en dan kan je natuurlijk naar de winkel gaan en iets kopen, maar je kunt ook in 10 minuten deze heerlijke dadeltruffels met pindakaas en kokos maken.

FullSizeRender

Je hebt ze zo gemaakt en ze zijn heerlijk zoet dankzij de dadels. Je proeft helemaal niet dat je eigenlijk best iets gezonds eet! Je vindt het recept hier.

Kokoskoekjes

Als je de recepten op mijn blog doorkijkt, dan valt denk ik wel op dat ik dol ben op kokos. De bovengenoemde dadeltruffels met pindakaas en kokos, kokosyoghurt met bessensaus en mango, cruesli met appelsmaak en kokossnippers, bananenijs met kokos en limoen, echt, ik vind het allemaal even lekker.

fullsizerender

Dit ultieme kokosrecept, met nauwelijks andere ingrediënten dan kokos, mag dus niet ontbreken en is hier te vinden. Deze kokoskoekjes heb je zo gemaakt, en je hele huis gaat er lekker van ruiken!

Heerlijk zoete karamelkoeken met dadels

Ook deze karamelkoeken zijn echt te simpel om te maken, maar zo ontzettend lekker! Dus heb je zin in iets lekker zoets, probeer dan absoluut een keer deze karamelkoeken gemaakt met dadels in plaats van geraffineerde suiker.

FullSizeRender_2

Ze zijn knapperig van buiten, van binnen zacht als een cakeje en heerlijk zoet. Bovendien zijn ze vegan en glutenvrij. Ik moet deze koeken maar snel weer eens maken.

8 gedachtes over “Recepten – Drie keer vegan lekkers voor bij de thee

   • Sanne - Het Grote Groene Geluk zegt:

    Overigens, ik raad niks aan, ik ben geen diëtiste. Ik eet zelf liever zonder geraffineerde suikers en dus zijn de recepten op mijn blog dat ook. Mag ik jou nog vragen om te reageren op mijn vraag elders op m’n blog waarom je daar zei dat je je bedenkingen hebt bij een vegan dieet?

    Like

   • Anja zegt:

    Hey die reactie heb ik helemaal gemist! Oeh dat is nog wel een lastige om te noemen zo in een paar zinnen. Vanuit voedingskundig oogpunt weet ik dat het erg lastig is om aan de juiste voedingsstoffen in de beste verhoudingen te komen. Ik zie ook veel onwaarheden om me heen en heb heel lang met mensen met orthorexia gewerkt, dat zal mijn mening ook kleuren. Misschien maar eens over bloggen!

    Like

   • Sanne - Het Grote Groene Geluk zegt:

    Ah, kan gebeuren. Dat heb ik ook vaak, dat ik geen meldingen krijg van antwoorden op reacties, stom is dat eigenlijk, dan mis je dingen. Dat mensen met orthorexia veganisme gebruiken als soort van excuus om bepaalde dingen niet te willen eten, dat kan, maar dat maakt een vegan dieet an sich nog niet slecht natuurlijk. Voor zover ik weet, is het prima mogelijk om met een vegan dieet alles wat je nodig hebt binnen te krijgen (op vitamine b12 na dan), als je maar gezond en gevarieerd eet. Maar dat laatste geldt net zo goed voor vleeseters. De meeste vegans en vegetariërs die ik ken hebben een stuk gezonder en bewuster dieet dan de gemiddelde Nederlander. Als je een blog over dit onderwerp zou schrijven, zou ik ‘m in ieder geval graag lezen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s