Recepten – Drie verrassende salades

Ik eet graag salades, niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. En dan geen standaard salades met sla, tomaat en komkommer, maar een versie die veel vullender is en dus prima werkt als lunch of avondmaaltijd. Hieronder heb ik drie recepten verzameld voor smaakvolle salades met verrassende ingrediënten. Alledrie zonder sla trouwens! 

Lauwwarme salade met zoete aardappel

In de zomer vind ik frisse salades heel lekker, maar als het koud is heb ik toch echt meer behoefte aan verwarmend eten. Dan denk je misschien niet zo snel aan salades, maar je kunt salades prima aanpassen aan het seizoen! Deze lauwwarme salade is daar een goed voorbeeld van.

fullsizerender_1

De smaak van de geroosterde zoete aardappel combineert heel goed met de avocado en broccoli, en wordt versterkt door de tahindressing, zonder dat het geheel té zoet wordt. Heerlijk als lunch, maar ook als maaltijdsalade in de avond is het erg lekker. Dan zou je er wat zilvervliesrijst of quinoa bij kunnen koken. Deze salade is voor mij in ieder geval precies wat ik nodig heb op een koude regenachtige dag!

Frisse salade met doperwten, munt en broccolisteel

Een frisse salade met doperwten, munt en wat? Ja echt, de steel van een broccoli. Als je broccoli eet, eet je normaalgesproken alleen de roosjes en blijft de steel over. Veel mensen gooien die weg, wat natuurlijk zonde is, maar wat moet je er anders mee?

FullSizeRender_4

Ik wist dat ook niet zo goed, dus bewaarde ik de steel meestal in de koelkast tot ik weer een vers sapje ging maken en gooide ’m dan bij de rest van de groente en het fruit door de juicer. Maar nu heb ik ook een heerlijke manier ontdekt om broccolistelen op te eten, namelijk in deze salade met doperwten en munt. Echt een hele lekker combinatie!

Couscoussalade met boerenkool

In de zomer maak ik vaak een frisse couscoussalade met verse kruiden, komkommer en tomaat, erg lekker als het buiten warm is, maar nu met dit koude weer is het ook erg lekker om een winterse variant te maken. En wat is er nou een typischere wintergroente dan boerenkool? Rauw heeft boerenkool een pittige stevige smaak waardoor het prima werkt in een couscoussalade.

FullSizeRender

Ik maak graag in een keer een grote schaal van deze salade, zodat ik ’m als avondeten kan eten (lekker met bijvoorbeeld geroosterde zoete aardappelen en een flinke schep hummus) en nog over hou om de dag erna als lunch mee te nemen. Heerlijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s